Marpo nám poskytl rozhovor!

Požádali jsme českého MC Marpa o rozhovor a přinášíme vám výsledek. Na našich stránkách můžete také najít celý článek o tomto kontroverzním bojovníkovi. Do budoucna plánujeme více rozhovorů tohoto typu.
Fotografie muže sedícího v křesle

Marpo - Marpokalypsa přichází

Nedávno jsem do našeho e-zinu psal článek o Marpovi (můžete si ho přečíst zde) a dnes vám přináším krátký rozhovor s tímto českým MC, přičemž mu děkuji i za fotky, které nam poskytl.

Marpo - rozhovor

Samuraj k Marpovi:

Jak ses dostal k hip hopu obecně?

Marpo odpovídá:

K Hiphopu jsem se dostal zhruba asi před 9—10 lety. Moc přesně už si to nepamatuju, ale vím, že doopravdy první rap, co jsem slyšel, byl Brian Austin Green a jeho deska One Stop Carnival. Opravdu dobrá deska, dneska už těžko k sehnání, je vlastně od herce „Davida” z Beverly Hills. Potom dále Tupac Shakur, Ice T, Outlawz atd. Pak už to šlo jedno s druhým docela rychle.

Samuraj k Marpovi:

Kde jsi přišel ke svému nicku, Marpo?

Marpo odpovídá:

To je nick starej už poměrně dlouho. Když jsem začínal rapovat, tak sem vymejšlel různý hovadiny typu Killa a já nevim co a kámoš se mě zeptal, jaká byla první kniha, kterou jsem četl a já mu řekl, že Marco Polo. Z toho vzniklo MARco POlo.

Samuraj k Marpovi:

Hodně komunikuješ s americkými rapery jako je Outthere, jak ses s ním prvně zkontaktoval? Prostě jsi mu jen tak napsal?

Marpo odpovídá:

No teď je v jednání, že budu nejspíš členem P.B.U. Productions jako taková zámořská spojka. Je to skupina lidí, dva producenti a myslím, že 8 MC´s. Je tam Outthere, Drift, Skandoe, Wali a další. Outthera znám asi 5 let. Dřív jsme si psali a on teď docela prorazil a maká na sobě. Rád s nima spolupracuju, protože je to velmi kvalitní spolupráce. V US už maj celkem jméno, snažim se to tlačit i k nám. Aby lidi poslouchali kvalitní rap a ne jenom to, co dávaj na MTV.

Samuraj k Marpovi:

Slyšel jsem nějaké zmínky o tom, že jsi rapoval i španělsky, je to pravda?

Marpo odpovídá:

No to jsou opravdu jen zmínky, zkoušel jsem to v jednom traku, protože dřív jsem plně rapoval anglicky, tak jsem chtěl udělat věc, která bude česky, anglicky a španělsky. Teď se budu učit thajsky, tak z toho třeba něco bude

Samuraj k Marpovi:

Kolik máš v současnosti tetování a co znamenají?

Marpo odpovídá:

Mám jich 5. Přes ledviny, lopatku, záda, komplet pravou paži a levý předloktí. Vysvětlovat, co který znamená, by bylo na dlouho. Jediný co vím, že už sakra musím na další…

Samuraj k Marpovi:

Kde bereš inspiraci k songům? Konkrétně třeba „Ptáš se proč?” nebo „Šest metrů hluboko”?

Marpo odpovídá:

No třeba u „6 Metrů Hluboko” to je takový, že vidím přítelkyně některejch lidí, holky na ulici, takový ty pipiny, co je v životě zajímá jenom jak vypadaj, jak se oblíknout do co nejdražších hadrů a jak ojebat svýho přitele a zároveň to dělat ještě s dalšíma dvěma. Naštěstí mě tohle nikdy nepotkalo, ale je to takovej vymyšlenej příběh, že třeba ne u všech chlapů to tý holce může projít.
A u „Ptáš se proč”, znám okolo sebe spoustu lidí, který postihla rakovina, chtěl jsem o tom něco udělat.

Samuraj k Marpovi:

Momentálně děláš na novým albu, taky si někde prohlásil, že plánuješ vydat desku s Character crew a MC Wohnoutem. Budeš pak vydávat desky jak se naskytne příležitost, nebo si řekneš třeba jednu desku za rok a toho se budeš držet?

Marpo odpovídá:

Tak to vůbec. Problém jsou prachy, lidi vypalujou. Můžu Ti tu z hlavy říct 4 desky, který chci udělat. S Wohnoutem společný album, moje další sólo, potom Marpo feat USA, album, kde budou v každym treku hostovat americký MC´s, to už je v jednání, a takovej boční projekt, CD s nějakým hardcore rapem, živá hudba, kytary, basa, bicí. Ale potřeba jsou peníze.

Samuraj k Marpovi:

Opravdu bude klip k písni „Šest metrů hluboko” a jestli ano, kdy přibližně plánuješ představení?

Marpo odpovídá:

Klip se točit bude, ale bohužel je to ještě pořád v přípravě, takže zatím moc ani sám nevím.

Samuraj k Marpovi:

Souhlasíme s tvým názorem, že řada lidí na internetových diskuzích umí jenom pomlouvat, ale v reálu jsou tiší jako myšky. Ale stalo se ti někdy, že by tě někdo zastavil třeba na ulici a do očí ti řekl, že neumíš rapovat, nebo že jsi .... (ponechám na představivosti)?

Marpo odpovídá:

Ne, nestalo. Občas někdo na koncertě, i když to bylo taky málo, si myslel, že ho neuvidím, když hodí kelímek. Já ho viděl a když ho na to upozorníš, že to není správný, a že by se to mohlo taky řešit, protože to není anonymní jako na internetu, začnou se Ti omlouvat.

Rozhovor s Marpem - závěr

Děkujeme za rozhovor, přejeme mnoho úspěšných battlů i desek a méně lidí, kteří si nelegálně vypalují alba. Za e-zine www.samuraj.cz se ptali del.infe a Lia Diablo.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Mylène Farmer – Francouzka, která se ráda svléká
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies