Lyžování na Slovensku

Pod pojmem Slovensko si každý představí nádhernou přírodu. Pro turisty, které zajímají přírodní krásy a sportovní vyžití, představuje Slovensko ideální místo na rekreaci. Proč si tedy nedopřát odpočinek v prostředí slovenských hor.

Fotografie zasněžených hor

Lyžování na Slovensku

Slovenské hory jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají pohodové lyžování a nechce se jim jezdit příliš daleko. Lyžování na Slovensku má také velkou výhodu v tom, že se zde snadno domluvíte, jelikož místní obyvatelé češtině stále dobře rozumí a lyžování je zde minimálně na stejně dobré úrovni jako u nás.

Užijte si lyžování na Slovensku

Slovensko je výborná volba a to díky své dostupnosti z České republiky a zároveň díky svým cenám. Tady nemusíte váhat kolik peněz utratíte, když se po lyžování vydáte do hospůdky či baru. I když lyžařská střediska na Slovensku nedosahují tak velkých rozměrů jako třeba v alpských zemích, tak určitě potěší nejednoho lyžaře nebo snowboardistu.

Malá Fatra pro milovníky lyžování

Malá Fatra leží na severozápadě Slovenska. Právě díky své geografické poloze bývá vyhledávaným místem milovníků lyžování. I když svým výškovým rozpětím, které je 300 – 1 700 m.n.m., nepatří k nejvyšším, najdete zde velké i příkré svahy.

Lyžování na Slovensku – Nízké Tatry

Pohoří Nízké Tatry se rozprostírá v délce 80 kilometrů směrem ze západu na východ mezi údolími Váhu a Hronu. Výška Nízkých Tater je vyšší než 2 000 metrů. Po Vysokých Tatrách jsou Nízké Tatry druhým nejnavštěvovanějším pohořím Slovenska.

Nízké Tatry – lyžařská střediska

Chopok jih – Tále

V jižní části Nízkých Tater se nacházejí dvě lyžařská střediska: Chopok jih a Tále. Mezi těmito lyžařskými středisky je docela velký rozdíl v obtížnosti sjezdovek. Ve středisku Chopok jih převládají náročné terény s dlouhými černě nebo červeně značenými sjezdovkami. Středisko Tále je spíše pro méně náročné lyžaře nebo pro začátečníky.

Donovaly

Středisko se nachází na rozhraní pohoří Velká Fatra a Nízkých Tater v horském sedle. Předností tohoto lyžařského střediska jsou převážně terény na loukách, kdy je možno lyžovat i při nižší sněhové pokrývce. Dominantou Donovalů je třísedačková lanovka, jejíž délka je 1 325 metrů s kapacitou 1 305 osob.

Čertovica

Toto populární lyžařské středisko je položeno na předělu střední a východní části Nízkých Tater. Prostředí střediska vytváří skvělé podmínky pro lyžování. Zdejší tratě jsou středně obtížné až obtížné, ale najde se zde i pár kratších svahů, které budou vyhovovat i méně zdatným lyžařům.

Vysoké Tatry a známá lyžařská střediska

Vysoké Tatry jsou nejvyšším pohořím Karpatského oblouku a roce 1948 byly dokonce vyhlášeny za národní park. Rozloha Vysokých Tater zaujímá plochu 767 km2, z východu na západ pak měří 42 kilometrů.

Vysoké Tatry – lyžařská střediska

Smokovce

Smokovce jsou administrativním a správním střediskem pro celé Vysoké Tatry a pro lyžaře jsou zde připraveny dva areály. Jednak to je Hrebionok s celou řadou vleků, na jehož části se nachází náročný lyžařský svah. Nabízí ty nejlepší terény pro lyžování i snowboarding. Druhým areálem je Jakúbkova lúka, která je vhodná pro méně zdatné lyžaře a začátečníky.

Štrbské pleso

Známé lyžařské středisko Štrbské pleso je umístěno v krásném prostředí, kde si užije snad každý lyžař. Sjezdařům zde slouží dvě sedačkové lanovky, tři vleky a středně těžké i lehké sjezdovky.

Tatranská Lomnica

Nejpopulárnější lyžařské středisko Vysokých Tater, které má i mezinárodní význam. Nachází se na úpatí Lomnického štítů a lyžařům nabízí dva areály. Areál Jamy, který navštěvují zejména středně zdatní lyžaři a začátečníci. Druhým areálem je Lomnické sedlo, kam míří spíše náročnější a zdatní lyžaři a kde se také pořádají významné mezinárodní soutěže.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Profil: Yannick Noah
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies