Lyžování, lyžařská střediska a sjezdovky v Německu

Německo se nemůže chlubit takovým množstvím lyžařských středisek jako třeba Rakousko nebo Itálie, ale může se pyšnit několika oblíbenými, ba přímo vyhlášenými lyžařskými centry na jihu země.

Fotografie zachycující lyžaře na svahu

Proč lyžovat v Německu?

Lyžařská střediska v Německu nabízejí celkem 700 km sjezdovek a mají podobné klimatické podmínky jako Rakousko. Proto se jim také říká klimatické lázně. Německé Alpy proslavila Olympiáda v Garmisch-Partenkirchenu, špičkovém středisku s nejvyšším vrcholem Německa - Zugspitze (2 963 m). Německo je dobře dopravně dostupné, neplatí se zde dálniční známky, je vhodné pro pohodové lyžování i rodinnou dovolenou.

Nejznámější lyžařská střediska v Německu

Německo se nemůže chlubit takovým množstvím lyžařských středisek jako třeba Rakousko nebo Itálie, ale může se pyšnit několika oblíbenými, ba přímo vyhlášenými lyžařskými centry na jihu země. Jedná se hlavně o Garmisch, Oberstdorf, Mittenwald a Reit im Winkl.

Garmisch – Partenkirchen

Garmisch – Partenkirchen se nachází v Bavorských Alpách v kotlině mezi horskými štíty a jezery. Tato původně oddělená městečka se v roce 1936 spojila, aby vytvořila zázemí pro konání 4. zimních olympijských her. Později se zde konalo také Mistrovství světa v lyžování a tak se městečko brzy stalo proslavenou lyžařskou oblastí. Garmisch – Partenkirchen je metropolí turismu a zimních sportů.
Najdete zde nespočet 8 lanovek, 35 lyžařských vleků, 73 km sjezdovek, více než 300 km značených turistických tras. Ozubená dráha vás odtud vyveze až na nejvyšší horu Německa – Zugspitze, odkud se vám otevře jedinečný výhled na celé Bavorské Alpy. Na Zugspitze se nachází velký areál pro snowboarding s překážkami, U-rampami a jedinečnou superpipe. Čeká vás nejen požitek ze zimních radovánek, ale i noční život, fitness, relaxace, bruslení nebo třeba curling.

Lyžování a skipas

  • V sezóně, celodenní: 34 EUR
  • V sezóně, týdenní: 147 EUR

Obersdorf, lyžařské středisko a sjezdovky

V lyžařském středisku Oberstdorf se nacházejí 3 lyžařské oblasti: Laender-Skigebiet, Fellhorn/Kanzelwand, Nebelhorn, Sollereck/Hollwies. Na zdejších 44 km sjezdovek najdete místa střední i těžké obtížnosti. Obersdorf je bohužel nejvzdálenějším lyžařským střediskem ze všech (573 km z Prahy).

Lyžování a skipas

  • V sezóně, celodenní: 30 EUR
  • V sezóně, týdenní: 146 EUR

Mittenwald nabízí lyžování, snowboarding i běžky

Mittenwald je poklidné městečko s mnoha památkami a křivolakými uličkami lemovanými typickými bavorskými domy. Mittenwald nabízí prostor pro lyžování, snowboarding i běžky. Pro milovníky freeridu je největší výzvou Dammkarabský sjezd, na kterém je třeba překonat výškový rozdíl 1 311 metrů. Běžkaře jistě uchvátí běžkařský ráj Seefeld v Ryrolsku a blízkém Leutaschalském údolí.

Lyžování a skipas

  • V sezóně, celodenní: 20 EUR
  • V sezóně, týdenní: 155 EUR

Reit im Winkl - začínáte s lyžováním?

Reit im Winkl se nachází pouhých 25 km od dálnice spojující města Salzburg a Mnichov a pouhých 300 km od českých hranic. Oblast je známá vytrvalým sněžením, proto se zde bez obav jezdí lyžovat i koncem jara. Oblast nabízí místa pro úplné začátečníky (cvičný areál) i pro náročnější lyžaře. Nabídka aktivit je široká: sáňkování, bruslení, pěší túry, snowtubing (sjezd na nafouklé duši). Jsou zde vybudovány i dřevěné lázně a tenisové centrum.

Lyžování a skipas

  • V sezóně, celodenní: 33,5 EUR
  • V sezóně, týdenní: 157 EUR
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies