Lyžařské brýle - padnou vám do oka?

Máte prkýnka vybraná podle schopností? Máte hole, které vyhovují délkou a jsou akorát do ruky? Máte boty, ve kterých se cítíte jako v peřince? A máte brýle, abyste si všechny tyto propriety mohli na svahu dostatečně užít?

Snímek zachycující lyžařské brýle na lyžařské helmě

Lyžařské brýle - oči má sněhem zaváté

Kromě ochrany proti chuchvalcům sněhu jsou současné lyžařské brýle schopny dobře posloužit i v při dalších rozmarech přírody. Kromě sněhových vloček může totiž vaše oči dráždit prudký vítr a všechny nečistoty, co s sebou nese.

Lyžařské brýle mohou výrazně zlepšit vaši viditelnost při prudkém slunci nebo naopak v mlze.

OTG - co znamená u lyžařských brýlí tato zkratka?

Zkratka OTG znamená over the glass a takto jsou označovany lyžařské brýle, které se dají použít přes brýle dioptrické. Správné a přesné vidění je obzvlášť při sjezdovém lyžování faktor, který není dobré podceňovat.

Pokud používáte i normální brýle, určitě si OTG sežeňte a používejte na lyžování oboje zároveň, protože se vám může stát, že díky špatnému odhadu situace můžete skončit v kotrmelcích.

Lyžařskými brýlemi chraňte nejen oči

Mnozí lyžaři používají místo kvalitních lyžařských brýlí například brýle proti slunci. Při rekreačním lyžování na modrých sjezdovkách je toto určitě příjemnější pro váš obličej, ale pro extrémnější sjezdy jsou lyžařské brýle lepší variantou. Při pádu se totiž nerozbijí takovým způsobem, aby vám úlomky a střepy poranily oči a obličej.

Lyžařské brýle - jasná fakta - nemlžit!

Ale když se dostaneme k nejdůležitějšímu požadavku na lyžařské brýle, určitě dojdeme k tomu, aby se jejich skla nezamlžovala. Na jedné straně to můžete ovlivnit vy jako jejich nositel a to tím, že je ve chvíli, kdy nebudete pádit po svahu, neposunete po Bartoškovsku na čelo a raději je schováte do kapsy, kde budou lépe ochráněny před okolními vlivy.

A poté se proti mlžení skel dá bojovat správným výběrem lyžařských brýlí. Tedy dbát na to, aby bylo zajištěno dobré větrání a pokud možno, pořídit si lyžařské brýle s dvojím sklem. Vnitřek skel se dá rovněž ošetřit přípravky proti mlžení.

Lyžařské brýle si odzkoušejte dopředu

Myslete na to, že lyžařské brýle budete mít na nose pokaždé, když se spustíte z kopce dolů. Proto by bylo krajně nevhodné, kdyby vám tato součást výstroje neseděla, tlačila vás či znemožňovala dobré vidění. Proto při výběru lyžařských brýlí opravdu pečlivě vyzkoušejte, který model vám opravdu sedí, protože na svahu už bude pozdě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Co si v kinech nenechte určitě ujít!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies