Lubrikant - jaké druhy existují?

Pro mnohé není problém zajít do sex shopu a koupit si tam něco, co nám pomůže okořenit sexuální hrátky. Robertek, vibrační kroužek, kondom, sexy obleček - nic z toho nás už neuvádí do rozpaků. Ale o lubrikantech se moc nemluví. Přitom se není za co stydět.

Lubrikant - pomůcka, za kterou se většina lidí stydí

 

Lubrikant je prostě skvělý kamarád, kterého se ale většina z nás stydí přizvat do ložnice. Přitom je to zásadní chyba. Vždyť znáte tu hlášku - “kdo maže, ten jede”. Žena se samozřejmě přirozeně zvlhčí i sama, ale především to nejde hned a někdy prostě není dostatečně vlhká. Někdy i když je žena vzrušená, nemusí být vždy vlhká sama od sebe.

 

Bez lubrikace to bude dřít a můžete tak ženu bolestivě poranit. Pak asi nebude tak nadšená a čím déle bude sex trvat, tím to pro ni bude delší utrpení. Existují nejrůznější lubrikanty, některé se dají použít ve vodě a jiné mohou mít nějakou příchuť, díky kterým si vaše partnerka možná oblíbí orální hrátky. Kromě toho s lubrikantem zvládnete i věci, které byste si bez něj nemohli dovolit.

 

Lubrikanty na vodní bázi

 

Tyto lubrikanty se používají asi nejčastěji. Jsou bez chuti, můžete je potom jednoduše omýt a nijak vás nezašpiní. Obrovskou výhodou je cena, jsou většinou tou nejlevnější variantou. Bohužel ale rychleji vysychají. Abyste po chvíli nezačali dřít, měli byste ho občas doplnit vodou. Jakmile lubrikant zaschne, musíte jej otřít navlhčenou látkou nebo ho nejprve trochu pokropit vodou. Doporučuje se používat při vodních hrátkách, protože tam nehrozí její vysychání.

 

Lubrikanty na olejové bázi

 

Olejová báze je také velmi oblíbená. Především kvůli jejímu aroma. Seženete ji v různých vůních či příchutích. Jsou ideální pro intimní masáže, protože nevysychají. Hodně populární je v poslední době kokosový olej. Na genitálie volte raději lubrikanty, které jsou neparfémované, aby nedošlo k nepříjemnému podráždění. Musíme vás ale varovat, že lubrikanty na olejové bázi mohou poškodit latex, pak se kondom může stát nefunkčním.

 

Lubrikanty na silikonové bázi

 

Tyto lubrikanty jsou nejlepší, ale zároveň také nejdražší. Hůře se omývají, ale jejich výhodou je, že jsou univerzální. Jsou bez chuti, voděodolné a lesklé, nevysychají a nejsou mastné. Klidně je můžete použít společně s kondomy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

SOUTĚŽ o parfém Calvin Klein ENCOUNTER
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies