LinkedIn – dejte o sobě vědět

Máte firmu nebo hledáte zaměstnání? Vyzkoušejte prověřenou sociální síť LinkedIn, pomůže vám ve vašem profesním životě.

mužské ruce pracující na notebooku

Když se řekne sociální síť, většina lidí si představí populární Facebook, Twitter či jinou podobnou „komunitu“, kde se denně schází miliony uživatelů. Společně sdílí své životní momenty s ostatními, navazují nová přátelství, vytvářejí nové vazby. A podobně je tomu také u sítě LinkedIn, která funguje na stejném principu. Ovšem nenajdete zde zábavu např. ve formě chatu s přáteli a nebudete moci sdílet ani fotografie. LinkedIn je totiž čistě profesní záležitost, kde můžete najít práci nebo ji někomu nabídnout, případně nalézt spolehlivou firmu.

Čtvrt milionu uživatelů jen v ČR

Profesní sociální síť LinkedIn byla založena už v roce 2002, první uživatelé se ale do ní začali registrovat až o rok později, přesně v květnu 2003. Dnes má více než tři stovky milionů členů z celého světa a v ČR je jich kolem 250 tisíc. To už je celkem slušná základna pro někoho, kdo hledá uplatnění ve svém oboru, neboť jsou zde firmy z různých oblastí a odvětví.

LinkedIn je místo, kde je možné vytvořit si svůj vlastní profil nebo profil vlastní společnosti. V zájmu uživatele LinkedInu je uvádět pravdivé informace, protože pouze na jejich základě může získat hodnotné vazby se zákazníky nebo naopak díky nim bude snadněji vyhledán personalistou hledajícím vhodné kandidáty pro konkrétní zaměstnání.

Profil jako životopis

Profil uživatele LinkedInu vlastně funguje jako online životopis, který je vaší vizitkou. A co do takového profilu uvést? Jakoukoli dovednost, zvláštní schopnost, veškeré praxe ze všech oborů, kterými jste prošli, nabyté zkušenosti, jazykové znalosti a samozřejmě projekty a zakázky, které jste úspěšně vykonali.

Seznam kontaktů, který si časem na profesní síti vytvoříte, bude obrovský, čímž se vaše šance na úspěch mnohonásobně zvýší. Kontakty rozšiřujte i mezi známými nebo firmami, s nimiž jste měli dobré zkušenosti. Nejen, že zase rozšíříte síť profesionálů pro ostatní, můžete tím získat další zákazníky či nabídky na lepší pracovní pozice.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Monika Bagárová – nejsvůdnější lolitka českého šoubyznysu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies