Limitovaný Citroën DS3 Racing

Pojďte se společně s námi podívat pod kapotu novince z dílny Citroënu – limitovanému sportovnímu hatchbacku s označením DS3 Racing.

Boční pohled na automobil značky Citroën DS3 Racing

Stylový design pod taktovkou Citroënu

Novinka z dílny závodního oddělení Citroën Racing je vrcholným provedením řady DS3. Může se pochlubit délkou 3,9 metrů, šířkou 1,7 metrů a výškou 1,4 metrů. Jedná se o stylový sportovní hatchback, který vsází na vyšší výkon a stylový vzhled, jemuž po vizuální stránce dominuje kombinace šedého a oranžového laku (například střecha, kryty zpětných zrcátek, maska chladiče, ráfky kol, palubní deska, řadicí páka a také částečně sedadla), upravené nárazníky a prahy, spojlery a imitace difuzoru v zadní části. Základní barevnou kombinaci doplňují díly s karbonovým povrchem - karbonové prvky nalezneme také v interiéru. 18-ti palcová kola obouvají pneumatiky Michelin Pilot Sport 2 o rozměru 205/40 R18.

Zajímají Vás jízdní vlastnosti?

Pod kapotou Citroënu DS3 Racing nalezneme 1,6 THP 200, který vznikl přepracováním standardního agregátu 1,6 THP 150 (115 kW). Nový motor má o 30 % vyšší maximální výkon (147 kW při 5800 min-1) a nejvyšší točivý moment 275 Nm. Vyšší výkon byl dosažen jiným nastavením turbodmychadla, řídící jednotky a také výfuku. Výkon je na kola přední nápravy přenášen přes manuálně řazenou šestistupňovou převodovku. Z 0 na 100 km/ hod. zrychlí nový Citroën za 6,8 sekundy. Ručička tachometru se zastaví na hranici 231 km/hod. Rychlost ukočírují brzdy s vrtanými kotouči s průměrem 328 milimetrů vpředu.

Citroën DS3 Racing - dostupnost a cena

Citroën DS3 Racing by se měl začít vyrábět v druhé polovině tohoto roku v limitované edici pouhých 1000 kusů. Každý vůz bude označen pořadovým číslem a na opěrkách předních sedadel bude mít vyražené logo Citroën Racing. Oficiálně se nový Citroën představí začátkem března na ženevském autosalónu. Cenu jeho výrobce prozatím nezveřejnil. Nechme se tedy překvapit, kolik za tohoto krasavce ve výsledku zaplatíme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Odvázaná Britney Spears
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies