Letní versus zimní pneumatiky a jejich nákup

Zima je právě v plné síle a dává naším pneumatikám pěkně zabrat. Ještě, že zimě snad už brzy odzvoní a budeme opět přezouvat letní pneu. Že jsou ty letní už ojeté? No v tom případě vás čeká provětrání peněženky a nákup nových pneumatik. Co zkusit nákup přes internet?

Automobilové kolo s elektrony

Výhody zimních pneumatik

Mnoho řidičů přezutí zimních pneumatik v zimě podceňuje, ale dělá velkou chybu. Nejenže řidič vědomě ohrožuje sám sebe, ale také své spolujezdce a ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Zimní pneumatiky jsou složeny ze tří základních složek: běhounové směsi, lamel a dezénových bloků. Běhounová směs zimní pneumatiky obsahuje vysoký podíl přírodního kaučuku, který udržuje pneumatiku pružnou při nízkých teplotách a dokáže zajistit silnou adhezi (přilnavost k vozovce). Naopak letní pneumatiky obsahují kaučuku málo a tudíž nejsou schopny v zimním období zajistit dostatečnou přilnavost k vozovce.

Přezutí vozu do zimního obutí

Hloubka vzorku pro zimní pneumatiky by měla být nejméně 4 mm. Čím bude větší, tím bude kratší vaše brzdná dráha na mokré, nebo sněhem pokryté vozovce. Doporučujeme vyměnit letní pneumatiky za zimní, jakmile teplota po několik dnů klesla pod 7 stupňů Celsia.

Jdeme na nákupIlustrační foto

Není třeba hned běžet do pneuservisu a nechat se přemlouvat k nákupu těch nebo jiných pneumatik. Vyberte si na internetu, má to své výhody. V klidu si můžete vše prohlédnout, aniž by vás někdo přesvědčoval, že tyhle jsou nejlepší a nejvhodnější. Do příslušných kolonek zadejte svá kritéria a rázem dostanete odpověď.Spolehněte se na to, že nákup přes internet garantuje nízké ceny. Navíc pneu vám dopraví do druhého dne až domů zdrama, samozřejmě je třeba splnit určitou cenovou hladinu. Svou zásilku můžete díky internetu sledovat. 

Nákup budete mít opravdu do druhého dne doma, zvlášť pokud nakoupíte u www.nejvyhodnejsipneu.cz. Tady mají velké množství zboží na skladě, takže mohou zaručit pohodlný a velice rychlý nákup. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Umění nebo perverze – kde je hranice?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies