LePhone – chytrý mobil od Lenova

V dnešním článku si představíme novinku od společnosti Lenovo, chytrý mobilní telefon s označením LePhone. Novinka byla představena na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas. Pojďme se společně na ni podívat zblízka.

Fotografie mobilního telefonu značky Lenovo LePhone

Lenovo LePhone - novinka z CES

Novinka, jenž by měla konkurovat celosvětově propagovanému mobilnímu telefonu Google Nexus One (o tom se dočtete v naší rubrice Technika a HiTech), nese označení Lenovo LePhone. Čím překvapí? Designem, procesorem Qualcomm Snapdragon, operačním systémem Android 2.0, fotoaparátem a nebo cenou?

LePhone - WVGA displej a průměrný fotoaparát

Novinka od společnosti Lenovo - LePhone, nabídne svým uživatelům WVGA dotykový displej s úhlopříčkou 3,7 palce (480 x 800 pixelů) a technologii AMOLED. Samozřejmostí bude také fotoaparát s automatickým ostřením, bohužel s nepříliš překvapivým rozlišením 3 Megapixely. Přisvětlovací dioda chybí. LePhone je svým designovým řešením velmi podobný již zmiňovanému Google Nexus One, liší se barevným provedením a speciální vrstvou pod displejem, která by měla umožnit připojit externí zařízení.

Co nalezneme uvnitř?

Srdcem LePhone je 1 GHz procesor Qualcomm Snapdragon a operační systém Android 2.0, který je vybavený vlastní grafickou nadstavbou od výrobce. V základu nalezneme také GPS navigaci, Wi-Fi a Bluetooth pro bezdrátové připojení či 3,5mm jack pro připojení sluchátek.

Výhodou je možnost připojení dalších periferií přes speciální magnetický konektor, zajímavým doplňkem je například volitelná qwerty klávesnice se středovým ovládacím křížem.Základní pamět lze rozšířit s pomocí MicroSD karet.

Dostupnost, cena

LePhone byl oficiálně představen na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas. Očekává se, že by se měl ještě letos začít prodávat v Číně. S postupem času společnost Lenovo plánuje tento stylový mobilní telefon rozšířit i do USA a Evropy. Cenu prozatím společnost Lenovo nezveřejnila, nechme se tedy překvapit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Vyberte si hudbu, která stojí za řeč
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies