Kondomy – vše o nich...

Někdo na kondom nedá dopustit, jiný by ho zase nepoužil za žádných okolností. Ať už patříte k jednomu, nebo k druhému, teď a tady se dozvíte, co jste o kondomech zaručeně nevěděli.

Snímek kdy žena olizuje kondom

Svět – kde se vzal kondom? Přečtěte si jeho historii...

Slovo kondom pochází z anglického slova „condom“. V historii je nejčastěji spojováno s doktorem, který se jmenoval Kondom, nebo také Quandam. Tento anglický lékař působil na dvoře anglického krále Karla II.

 

Prý pro něj vyráběl kondomy, ale je známo, že král měl minimálně 14 nelegitimních dětí, z toho tedy plyne, že se příliš s úspěchem nesetkal, a nebo je král nepoužíval pravidelně.

Rady – co je a k čemu slouží kondom?

Kondom je ochranný prostředek, který zakrývá mužův penis během pohlavního styku. Jeho hlavním účelem je zabránit otěhotnení ženy a přenosu sexuálně přenosných nemocí.

Zajímavosti, které ocení nejeden muž

První kondomy se vyráběly za použití tkaných látek. Tyto výrobky však nebyly, jak jistě sami tušíte, příliš účinné. Kondomy, které se ukázaly jako efektivní, byly vyrobeny z ovčího střeva, nebo z jiných zvířecích blan.

 

Dnes jsou na trhu stále dostupné pro svou lepší schopnost přenášet hmatové a tepelné vjemy v porovnání se syntetickými kondomy, ale jsou méně efektivní.

 

V polovině 19. století, kdy byl objeven gumový vulkanizační proces, se kondomy začaly vyrábět hromadně. Do 30. let 20. století se vyráběly z gumy, později pak z latexu a tím se staly dostupné všem.

 

V posledních letech výrobci se na trhu objevují kondomy různých velikostí, barev a tvarů. Některé jsou dokonce aromatizovány a předpokládají se u nich stimulační účinky. A jak si můžete být jistí, že kondom je spolehlivý, pokud dodržíte adekvátní způsoby použití?

 

Kondomy se samozřejmě různě testují. Třeba se umístí mezi dvě vodivé destičky a pokud se nerozsvítí kontrolka, není v něm díra.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies