Je lepší šéf muž nebo žena?

Samozřejmě že se na tuto otázku nedá jednoznačně odpovědět. Zamyslet se nad rozdíly mezi mužským a ženským šéfováním je ale velmi praktické – uvědomíte si totiž, že je pro vaše dobro s nimi rozdílně i jednat.

Logo znázorňující pracovní kolektiv

Rozdíl mezi šéfem mužem a ženou je především v přístupu ke svým podřízeným a v systému práce. Muži jsou razantnější a zaměření na konečný výsledek. Uvažují racionálně. Ženy naproti tomu více řeší vztahy na pracovišti, dokáží se více vcítit do potřeb druhých a bývají orientované na detail. Jsou diplomatičtější a trpělivější. Do své práce zahrnují i emoce.

Jak se chovat k muži – šéfovi

Muži v nadřízených pozicích mají rádi, když se věci řeší i sdělují stručně a jasně. Máte-li tedy nějaký problém, nepopisujte ho do detailů – řekněte co máte na srdci a jak chcete problém řešit. Dlouhé vysvětlování přivádí šéfy k šílenství. Nečekejte, že si šéf sám všimne, že nějaký problém máte – přestože je třeba do očí bijící. Šéfové také obvykle nesnášejí, když nemáte žádný názor – raději hloupý než žádný! Nebojte se stát si za svým.

Časté chyby šéfů

Právě orientace na výsledek se může stát šéfům osudnou. Lidé nejsou stroje a je třeba motivovat je i přes oblast sociální – tedy vytvořit v práci harmonické prostředí, ve kterém se budou cítit dobře.

Jak se chovat k ženě - šéfce

U ženy šéfky si můžete dovolit zacházet více do detailů. Také porady vedené šéfkami bývají detailnější. Vyptávají se často, v jaké fázi se nachází řešení úkolu, který vám byl přidělen, ale zajímají je také, zda svou práci zvládáte a nepotřebujete nějak pomoci. Za šéfkou se nemusíte bát přijít i s jinými než pracovními problémy.

Časté chyby šéfek

Ženy šéfky si bohužel ne vždy dokáží u svých podřízených vybudovat respekt. Zaměstnanci si tak nakonec dělají, co chtějí. Někdy to také se svým lpěním na detailech přehání.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Driftováni aneb k cíli zásadně šejdrem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies