Jan Saudek a jeho Fotograf

Jan Saudek, kontroverzní fotograf, který letos oslaví úctyhodné životní jubileum. Celosvětově známý muž, který získal i řadu ocenění a stal se rytířem Řádu čestné legie. Muž, který srší neskutečnou energií a i v osmdesáti letech se nám všem může stát inspirací. 

Obrázek k filmu Fotograf i s mottem

Jan Saudek se se svou poslední manželkou stane již po dvanácté otcem. Pod režijní taktovkou Ireny Pavláskové vzdává filmový svět hold Janu Saudkovi, který se stal inspirací díky jeho výstřednímu životu. Sám mistr se na tvorbě scénáře podílel a film dostal příhodný název - Fotograf. Co si takhle zpříjemnit volný čas návštěvou kina a tuto filmovou novinku shlédnout?

Jan Saudek

Světoznámě uznávaný fotograf věnující se především ateliérové fotografii. Nejčastějším tématem jeho fotografií je žena a ženské tělo. Častým motivem, který je zobrazován pomocí fotografie je vztah ženy a muže. Fotografie jsou kolorovány. Prvotní díla jsou inspirovány mateřstvím a otcovstvím. Osud se s Janem už od mládí nemazlil. Pochází z dvojčat. Má o pár minut staršího bratra Karla, který je výtvarníkem. Sám Jan s nadsázkou říká, že ho vlastní maminka předurčila k tomu, být v životě až druhý. Židovský původ poznamenal bratry Saudkovy pobytem v koncentračním táboře, který v nich zanechal určitou stopu, kterou přenesli do svých děl.

Karel Roden na lavičce s Janem Saudkem

Fotograf

Tento čtvrtek vstupuje do kin nový český film Fotograf. Snímek přináší erotickou komedii inspirovanou životem umělce Jana Saudka. Hlavní postavu tohoto snímku ztvárnil Karel Roden, který svým charismatem v mnohém připomíná zmiňovaného umělce. Typický “saudkovský” slovník a hlášky, kterými je fotograf proslaven, ve filmu určitě nebudou chybět. Nouze nebude o lechtivé a erotické scény, kterými se Jan netajil a netají. Ve snímku jsou zachyceny i kontroverzní přítelkyně, které Jana doprovázely celým jeho životem a byly jeho isnpirací. Kauza, která otřásla umělcem v posledním desetiletí, je pro předchozí partnerku nepřímou odpovědí samotné režie a možná i mistra, jak se na celou věc dívá.

Fotografie čtyř polonahých žen s hudebními nástroji

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Procesory budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies