Jak zvládnout a využít období nezaměstnanosti?

Jste krátce po škole, mnozí z vás nemáte žádné zkušenosti z praxe a tudíž jste nezaměstnaní. Možná máte pár pracovních zkušeností, ale s hledáním nové nabídky to nevypadá nijak dobře.

psaní

Někteří z vás ztratili svou práci a proto si začínají opět hledat další zaměstnání. Tak jako tak jste se ocitli bez práce. A pokud toto období trvá už nějakou tu dobu, není divu, že se ho pokoušíte přežít. Poradíme vám, jak tímto nepříjemným obdobím projdete bez větší úhony.

Povzneste se nad toto období a vše, co je s ním spojeno

Co byste si především měli udržet je pozitivní pohled na celou tu situaci. I když to ze začátku možná nevidíte, nezaměstnanost pro vás nemusí být zcela negativní. Může vám přinést cenné zkušenosti a znalosti. Jednu věc získáte určitě a tou je čas.

 

Budete mít moře času a je jen na vás, jak jej využijete, jestli pro zdokonalování svých schopností a znalostí nebo se pustíte do svého vlastního projektu. Prozatím si můžete najít nějaké koníčky, kterým se budete naplno věnovat - meditace, čtení knih, cestování po světě a podobně.

Zkuste si nově získaného času skutečně vážit

Samozřejmě nesmíte zapomenout věnovat určité množství času i samotnému hledání nového zaměstnání. Ovšem buďte zdrženliví, vyplatí se vám to víc, než kdybyste se hlásili na všechna místa do všech firem. Příliš velká snaha vám spíše uškodí.

 

Vybírejte si z nabídek, kde nechybí přesnější popis náplně práce, kontakt na zaměstnavatele, místo pracoviště a další důležité informace. Měli byste se také umět ocenit čili říct si o plat, o kterém jste přesvědčeni, že na něj máte nárok. Neplýtvejte svým drahocenným časem ani na telefonický hovor s firmou, která vám nabízí možnost dostavení se k pohovoru.

 

Jestli vám nebudou ani umět přesně odpovědět na důležité aspekty pracovní nabídky (pracovní náplň, pozice, místo výkonu a jiné), raději s nimi neztrácejte čas. Většinou jsou to firmy, které vás chtějí zlanařit k dealerství či něčemu podobně nekalému.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nové drsné filmy v našich kinech
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies