Jak zabránit klesání hladiny testosteronu?

Testosteron je nejdůležitější mužský hormon. Abyste byl silný alfa samec, který není oplácaný a doslova z něj vyzařuje charisma a sebevědomí, potřebujete dostatek testosteronu.

muž se sprše

Testosteron ovlivňuje schopnost budování svalové hmoty, lepší pálení podkožního tuku, silnější erekci, libido a sexuální výkonnost, touhu po úspěchu, dominanci, náladu a také zdravé srdce a silné kosti.

Muži dnes a muži před sto lety

Jeho nedostatek je v současnosti velice běžný. Každý rok se snižuje přirozená hladina testosteronu zdravého muže. Nyní je optimální hranice v rozmezí od 300-1000ng/dL. Zajímavostí je, že před sto lety byla zaznamenána průměrná hladina okolo 800-2000ng/dL. Což znamená, že muži s nízkou hladinou testosteronu před sto lety by byli dnes považování za muže s vysokou hladinou testosteronu.

Vliv testosteronu

Vlivem testosteronu se rozvíjí svalová hmota, přibývá ochlupení, vousy, hrubne hlas. Po zhruba třicátém roku života začne hladina hormonu klesat až o jedno nebo dvě procenta ročně.

 

Muži začínají být více unavení, náladoví, trpí depresemi, nemají tolik chuť na sex, mají problém dosáhnout erekce, bývají neplodní, ztrácejí zájem o aktivity a také se mění jejich tělo. Je to přirozená součást života, ale je možné s tím bojovat.

Jak zabránit úbytku testosteronu?

Důležitým faktorem je životní styl. Je nutné překonat nechuť k aktivitám a nepřestat se věnovat koníčkům. Mít pravidelný pohyb, sex a dbát na pestrou stravu. Pitný režim je také velice důležitý, ale nemyslí se tím alkohol. Ten zároveň s kouřením tělu zrovna neprospívá.

Kromě aktivního životního stylu vám můžou pomoci výživové doplňky, jako je například hořčík, který podporuje svalovou hmotu a zabraňuje únavě, ženšen, který je známý svými účinky na zdraví a vitalitu. Dále také zinek, který přispívá k udržení normální hladiny testosteronu.

Přičiny nedostatku testosteronu

Důvodů proč jsou dnešní muži více “zženštělí”je několik. Současná doba je plná plastů, pesticidů, těžkých kovů a jiných látek, které ničí náš endokrinní systém a to má pak samozřejmě negativní vliv na testosteron. Stravovací návyky za pochodu nebo ve fastfoodech, kde ani nevíme co jíme. S tím souvisí nedostatek mikroživin, chybí vitamíny A, D, C a minerální látky a stopové prvky jako je například zinek nebo hořčík. Dále je to nedostatek pohybu a sedavá zaměstnaní. Díky moderním technologií jsou lidé více pohodlní a je pro ně problém nají si čas na aktivity. Přitom naše tělo je uzpůsobeno k pohybu, nikoliv k sezení.

 

Vše se dá napravit a nebo alespoň zlepšit, když se o své tělo budete starat a nedopustíte aby se vám v těle začala zvyšovat hladina ženského hormonu estrogenu, který z vás udělá “zženšitelého” pro ženy neatraktivního muže.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Když do divadla, tak na improshow!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies