Jak vyniknout v práci

Plníte si v klidu své pracovní úkoly, snažíte se svému šéfovi příliš neodporovat, odcházíte vždy v okamžiku, kdy vaše pracovní doba končí? S takovým přístupem ale díru do světa neuděláte. Chcete-li v práci vyniknout, musíte něčím vybočovat z řady. Poradíme, jak na to!

www.

Riskujte

Napadlo vás, jak zvýšit zisky firmy, ale nápad vám přijde příliš troufalý nebo jej schováváte v šuplíku/hlavě ze strachu z výsměchu či odmítnutí? Nebojte se a zariskujte. I když se třeba vaše nejhorší představy naplní, bude to mít jedno plus – ukážete svému nadřízenému, že myslíte na blaho své firmy a že se nebojíte přijít s něčím novým.

Buďte víc

Pracujte více, než se od vás očekává. Pokud máte práci, která vás naplňuje, neměl by to pro vás být velký problém. Pokud se ale i k plnění i těch nejzákladnějších pracovních úkolů musíte nutit, zvažte, zda by nebylo lepší změnit místo. Těžko se dělá kariéra v zaměstnání, které nenávidíte.

Nastane-li krizová situace a vy budete ochoten pracovat nad rámec svých pracovních povinností, šéf si vaši loajálnost a pružnost bude při rozhodování, koho povýšit, velmi dobře pamatovat. Neznamená to ale samozřejmě kývnout na každý úkol, který není ve vaší kompetenci. V tom případě řekněte, že rád pomůžete, ale nejdříve musíte dodělat to a to.

Přiznejte chybu

Každý občas dělá chyby. Jakmile se to stane vám, nenořte hlavu do písku a místo toho se přiznejte, omluvte a ihned škodu napravte. Takového přístupu si šéf bude vždy vážit více než kdybyste chybu svaloval na okolnosti/někoho jiného a vyhýbal se nápravě.

Buďte vidět, buďte slyšet!

Plňte své úkoly včas, pomozte kolegovi v nouzi, nebojte se ozvat na poradě, předhodit ve správný čas svůj poslední úspěch. A pokud něčemu nerozumíte, ptejte se! Je to určitě lepší než úkol špatně pochopit a díky tomu také odevzdat úplně jiné výsledky, než jaké váš nadřízený očekává. Ptejte se na všechno, co vás napadne a na poradách si pečlivě pište poznámky.

Informujte

Každý šéf je rád v obraze. Podávejte mu proto včas jak dobré, tak i špatné zprávy. Pozor ale na „zaručené“ informace, ze kterých se nakonec vyklube nesmysl. Jak se říká: Důvěřuj, ale prověřuj!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Lana Del Rey - kdo to, sakra, je?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies