Jak utnout kouření - život bez cigarety

Přestože už je dnes na každé cigaretové krabičce ze zákona nápis poukazující na škodlivost kouření, populace svědomitě dýmá a šlukuje dál. Stejně jako u všech závislostí je těžké poradit, jak s tímto co nejrychleji skoncovat.

Fotografie zobrazující hořící cigaretu v ústech

Kouření - jak přestat

Rada je jednoduchá, provedení těžké. Odložit cigarety najednou a pokud možno si vše zařídit tak, abyste v nich nemohli hledat útěchu. Velkým problémem je totiž to, že kuřáci po své droze touží častěji než třeba alkoholici. I z toho důvodu lidé závislí na nikotinu nedokáží přestat napoprvé. Většinou se vždy najde záminka a příležitost, jak se k cigaretě vrátit.

 

Nemějte cigarety u sebe

Když se rozhodnete přestat kouřit, odložte cigarety daleko z vašeho dosahu. Neznamená to tedy jenom to, že je vytáhnete z kapsy, ale že zminimalizujete příležitosti, kdy byste se mohli s tabákem setkat.

 

Doma vyprázdněte všechny úkryty a cigarety poslední záchrany, ale rovněž odstraňte všechno, co s vašim zlozvykem souvisí - popelníky, zapalovače a taky se snažte zlikvidovat a neutralizovat věci, které jsou načichlé dýmem.

Odstraňte známky kouření ze svého auta

Vyčistěte, vysajte a navoňte i svého motorového miláčka, pokud jste i v něm často popustili uzdu vaší kouřové vášni. V popelníku byste měli mít už jen maximálně papírky od bonbónů.

Alkohol a kofein podporují kouření

Stejně jako si zakážete vdechovat nikotin, omezte nebo lépe úplně vypusťte ze svých rituálů popíjení kávy nebo alkoholu. Bývá zvykem, že pravidelný kuřák si ke kafíčku zapálí, aby podpořil odpolední siestu a po pár deci něčeho ostřejšího se myšlenky na odmítnutí cigarety rovněž smrsknou na konstatování - pro jednou mě to nezabije.

 

Rovněž byste neměli pár týdnů navštěvovat večírky a akce, kde vám někdo může snadno nabídnout cigaretu.

Zaměstnejte ruce, nepusťte kouření do své hlavy

Rozhodnutí přestat kouřit není jednorázová záležitost, ale proces, ke kterému musíte být připravení. Mějte po ruce žvýkačky nebo třeba i párátko, mějte doslova plné ruce práce, abyste nemuseli myslet na to, jak si ukrátit volnou chvíli.

Žvýkačky a náplasti proti kouření

A pokud si jste opravdu jistí, že chcete přestat kouřit, kupte si třeba i náplasti s nikotinem. Sice budete muset hrábnout hlouběji do kapsy, ale výhled na to, kolik později ušetříte za krabičky cigaret by mohl tuto oběť vynahradit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies