Jak skončíme? Apokalyptické vize.

Když se nás někdo snaží uchlácholit, může říct třeba že "to ještě není konec světa". Ale co když to zrovna konec světa je? Co byste řekli v takové situaci? To by asi záleželo na tom, jakým kreativním způsobem svět zrovna končí...

Snímek zachycující planetu Zemi

Kosmické kataklyzma

Zdroj: spacetelescope.orgPravděpodobně tím vůbec nejepičtějším způsobem konce světa by bylo zničení celé naší planety, jejího povrchu a atmosféry nebo alespoň života jak ho známe. Za tímto účelem má vesmír k dispozici celou řadu zajímavých metod, jak toho dosáhnout, z nichž některé se v realitu proměnit nemusejí, ale některým naopak není vyhnutí, a to nejspíš ani s tou nejlepší představitelnou technologií. V nejvíc hollywodských filmech se nacházejí ty dvě nejznámější - srážka s asteroidem a invaze mimozemšťanů, které se v podstatě můžou stát každou chvíli a nemusíme si jich ani včas všimnout. Ty ostatní, které už toliZdroj: fns.uniba.skk známé nejsou, jsou pak pozitivní aspoň tím, že bychom o nich věděli velmi dlouhou dobu dopředu a měli tak buďto čas se připravit, nebo by se netýkaly nikoho ze současně žijících lidí. To by se týkalo například těch apokalyptických scénářů, kdy by se zvětšilo, vybuchlo nebo zhroutilo naše slunce, nebo kdyby do naší sluneční soustavu přivandrovala černá díra. Akorát smrtící sluneční erupce v roce 2012 je asi nesmysl, protože naše planeta má dost vymakanej energetickej štít, což se paradoxně ve sci-fi filmech docela ignoruje.

 

Environmentalistická kletba

Zdroj: wallpaper.wallpedia.orgNaše planeta ovšem nepotřebuje pomoc vesmíru na to, aby nám pořádně nakopala zadek. Přežití lidského rodu by značně ohrozila radikální změna klimatu, a to jak zvýšení průměrné teploty natolik, že by to proměnilo celou souš v poušť nebo mořské dno, tak vypuknutí nové doby ledové. Extrémní počasí nám prostě nesvědčí. Změna klimatu je navíc z dlouhodobého hlediska přirozená, takže to vůbec nemusí být naše chyba skrze znečištění a nakonec k tomu stejně dojde, pravděpodobně několikrát a na obě strany, akorát to budZdroj: okultweb.cze trvat stovky nebo tisíce let. Všechno ostatní co na nás planeta zkouší zřejmě přežít dokážeme - bouřky, tajfuny, tornáda, zemětřesení, výbuchy sopek, záplavy, sesuvy... Dokud se z nějakého zvláštního důvodu nestanou všechny, všude a naráz (jako ve filmu 2012), asi to k apokalypse nepovede. Jedinou výjimkou je výbuch supervulkánu, jaký je například pod Yellowstoneským národním parkem v USA, který by srovnal se zemí celý kontinent a zastínil slunce na desítky let. Což se může stát třeba teď. Nebo teď. Nebo za chvíli. Kdo si počká, ten se dočká.

 

Zombie apokalypsa

Zdroj: philiph.netPokud nám životní prostředí i do budoucna zůstane nakloněné a neskončíme v plamenech, zamrzlí nebo pod vodou, pořád ještě nejsme za vodou. Zradit nás totiž může život sám - neustále probíhá evoluce zákeřných mikroorganismů, jejichž jediným životním cílem je zatnout nám tipec. To je ale celkem nuda - všichni prostě umřou a je po všem. Mnohem zábavnějším zvratem by tedy podle oblíbené fantazie fandů hororu bylo to, kdyby nějaká nemoc proměnila živé pro změnu v nemrtvé, chodící a pojídající mozky. Proč zrovna mozky, těžko říct, asi aby byly zombie chytřejší. Nebo jim chutnají jako čokoláda. Ať tak nebo tak, doporučuju vám mít doma pro všechny případy nachystanou brokovnici a motorovou pilu.

 

Smrt člověkem

Zdroj: obrazky.vychytane.skKteroukoli z výše jmenovaných možností můžete připsat náhodě, Bohu nebo matce přírodě, ale tím zdaleka největším nebezpečím pro člověka je něco úplně jiného - člověk sám. Jedná se o protřelé a často značně zlomyslné stvoření, které nedávno dosáhlo tak vyspělé technologické úrovně, že má moc kdykoli zničit celý povrch planety. S trochou snahy možná i celou planetu. Ať už by šlo o starou dobrou jadernou válku nebo úspěšný pokus vytvořit v urychlovači částic černou díru, výsledek by se nám asi moc nelíbil. No, alespoň většině z nás. Což je možná důvod, proč jsme si doteď dali záležet na tom, aby k tomu nedošlo. Nejen náhoda je však blbec, ale i někteří lidé, a proto se nikdy nebude dát úplně vyloučit nějaká chyba nebo hovadina, která povede k opravdové apokalypse. Pravděpodobnost něčeho takového je navíc větší, než si myslíte. Hlavně když si uvědomíte, že kódy k odpálení celého jaderného arzenálu USA měl ještě relativně nedávno k dispozici například přesvědčený křesťan jedinečného intelektuálního formátu George "Dubya" Bush. A co na to teda říct Asi jedno rčení - jez, pij a vesel se, protože zítra už můžeš být po smrti. Beztak je mnohem pravděpodobnější, že vás přejede auto. Vidíte Žádný důvod k panice.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Gadgety do třetice všeho originálního
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies