Jak si vybrat partnera a nebýt přitom masochista?

Už byste ji konečně rádi potkali, ale nechcete se seknout ve výběru. Nejste ani moc nároční: Hledáte ženskou s tělem bohyně, šikovností Rettigové v kuchyni a dovednostmi Sashi Grey v ložnici, která bude mít ráda fotbal, Gambrinus a chytrá bude tak akorát (chytřejší než pračka, ale míň chytrá než vy). Jenže ani tahle krásná fikce není zárukou šťastného vztahu. To, co se nám předtím líbilo, může začít vadit (furt ten fotbal!!! Nedávají dnes nějakou telenovelu?). Jaké záludnosti se skrývají ve výběru naší milované polovičky? Čtěte pozorně. Výběrem té správné partnerky si do budoucna ušetříte spoustu problémů a taky peněz (rozvody se prodraží).

Fotografie zamilovaného páru na pláži

Jak hledáme

V zamilovanosti přemýšlíme hlavně srdcem a níže položeným orgánem, takže objektivita takovýchto informací je značně zkreslená. Vidíme a slyšíme jen to, co chceme, na názory okolí a našich blízkých zvysoka kašleme.

V zásadě existují dva principy, jak si vybíráme náš protějšek: Buď hledáme někoho, kdo se nám podobá („Vrána k vráně sedá“), nebo úplný protiklad („Protiklady se přitahují“).

Vliv rodiny

Na našem vztahu se výrazně podepisuje i vliv původní rodiny. Pokud jsme měli s rodiči dobrý vztah, pak máme tendenci vybírat si partnerku, která nám v něčem připomíná matku. A naopak – byly-li vztahy v rodině komplikované, podvědomě hledáme opak. Občas to ale přeženeme. Tak se může stát, že jako protipól despotické matky si vybereme takovou puťku, která nám bude za nějaký čas imponovat asi jako klubko špinavých ponožek pod postelí.

Je dobré se co nejdřív vetřít do rodiny naší vyvolené. Tak totiž zjistíme, z jakého prostředí pochází, jaké vztahy tu panují a jaké hodnoty vyznávají. Zní to jako klišé, ale čím více styčných bodů s vaší rodinou najdete, tím lépe. A dobře si prohlédněte její matku. Je možné, že za takových 20-30 let budete mít doma totéž.

Temperament a záliby

Jestli bez kámošů nedáte ani ránu a váš život je jeden velký mejdan, zatímco ona nejraději tráví večery s knihou, zbystřete. To na dlouhé soužití nevypadá. Také je dobře, máte-li alespoň pár společných koníčků, společně strávený čas sbližuje a o něčem se bavit musíte!

Varovné signály

Je pořádkumilovná. Fajn, chcete hospodyňku. Ale nutí vás doma chodit v návlecích? Bacha, i ta sebepozitivnější vlastnost, je-li příliš intenzivní, bude po nějakém čase k nevydržení. Nečekejte, že se s věkem změní, naopak, původní vlastnosti se ještě zvýrazní. Je krapet vznětlivá a vás to okouzluje? Ve stáří to může být zlostná cholerická babča, která po vás bude házet naslouchátkem a občas vás přetáhne berlí.

Pozor i na chorobnou žárlivost, hysterii, užívání návykových látek, agresivitu nebo opakované střídání konfliktů a usmiřování.

Moudříme věkem

Cha! Myslíte si, že příště neuděláte stejnou chybu a žádná silikonová blondýna vás už neoblbne? Zanechte falešných nadějí. Každý psycholog vám řekne, že i přes začínající plešku nebo šediny si vybíráme stejné typy ženských, možná pokaždé kapku mladších. Někdy jdeme pro změnu do protipólu (intelektuální bruneta). Ale ani to nemusí být výhra. A navíc se nám začne stýskat po těch rozkošných blonďatých hlavinkách…

Komu se nelení, ten se brzy ožení

Rady jste dostali, teď už nezbývá než vyrazit do ulic a najít tu pravou. No šup šup, lenoši – není nic krásnějšího než splynutí těl, duší a bankovních kont!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies