Jak si poradit s poškrábaným lakem na autě?

Poškrábaný lak na autě dokáže naštvat každého řidiče. Ponechat škrábanec osudu se ale nevyplatí – může totiž způsobit korozi karoserie. Poradíme vám, jak rýhu zahladit, aniž by zůstala stopa.

auto

Povrchové poškození

Je-li škrábanec pouze povrchový, postačí jej zamalovat retušovací tužkou, která rýhu vyplní a zároveň karoserii ochrání před korozí. Po vyplnění rýhy místo přeleštěte hadříkem. Tužku v barvě vašeho laku seženete ve všech auto potřebách.

Středně hluboké škrábance

Na hluboké škrábance se musí jinak. Nejdříve místo vyčistěte, pak jej vybruste s pomocí brusné pasty a leštičky (nechcete-li investovat do leštičky, zkuste to ručně s hadříkem, ale počítejte s tím, že se nadřete). Místo musí být vybroušené tak, aby při dotyku nebyla cítit stopa po rýze.

Když rýha zasahuje až do karoserie

Škrábanec, který zasahuje až do karoserie, musíte vybrousit až na kov. Zde se bez leštičky opravdu neobjedete. Pak místo vyplňte karosářským tmelem, nechejte jej vytvrdnout a přebytečný tmel opět zahlaďte brusným kotoučem. Přeleštěte, použijte antikorozní sprej a teprve nyní místo přestříkejte lakem. Lak stříkejte v tenké vrstvě ze vzdálenosti alespoň 30 cm od karoserie. Zabráníte tak stékání laku a rovnoměrného rozložení barvy. Nechejte zaschnout a podle potřeby opakujte. Nakonec nalakovanou, suchou karoserii opět přeleštěte. Přesný odstín laku zjistíte z čísla karoserie.

Požádat odborníka se vyplatí

Bojíte se, že nedokážete sami uvést auto do původního stavu? Přenechejte práci odborníkům. Na základě fotografie si můžete také nechat vypracovat předběžnou kalkulaci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies