Jak se naučit cizí jazyk?

Potřebujete cizí jazyk pro svou práci? Nemůžete se dívat na filmy v originále? Mrzí vás, že nerozumíte své oblíbené skupině? Cizí jazyky jsou mnohdy alfou a omegou vašeho fungování ve společnosti.

Fotografie otevřené knihy ležící na stole

Firmy si na cizí jazyk potrpí

Absolutní neznalost aspoň jednoho světového jazyka bývá mnohdy jedinou, ale o to větší překážkou při získávání atraktivního pracovního místa. Nemusí se jednat pouze o zaměstnavatele, který pochází ze zahraničí a má v České Republice svou pobočku.

Práce v zahraničí

Nejúčinnějším způsobem, jak proniknout do tajů cizího jazyka, je vyrazit přímo ke zdroji. Nasávání třeba angličtiny je však pomalejší, když jedete ve větší skupině a ač se kolem vás hovoří jiným jazykem, vy stále používate ten rodný.
Jenom tehdy, když jste nuceni se domluvit v těch nejobyčejnějších situacích, se vám používání cizího jazyka zautomatizuje. 

Mluvte s partnerem cizím jazykem

Druhým osvědčeným způsobem je mít zahraničního partnera, se kterým jste přinuceni komunikovat v jeho jazyce, protože pro většinu cizinců je čeština těžká.

Individuální výuka cizího jazyka

Jestliže se rozhodnete pro naučení či zdokonalení cizího jazyka v domácích podmínkách, najděte si soukromého učitele. Nemusí to být zrovna cizí lektor, ale někdo, kdo s vámi několikrát týdně bude mluvit pouze v cizí řeči.
Tento způsob je efektivnější než jazykové školy, protože tam po celou dobu nejste nuceni v angličtině nebo němčině i přemýšlet. Stále vám v hlavě kolují česká slovíčka.

Samostudium cizího jazyka

Asi nejméně efektivní výukou jsou různé příručky, typu „Čínsky snadno a rychle” nebo „Vlámština do kapsy”. Tyto knížky společně s přiloženými kazetami mohou být vhodným doplňkem při jiném studiu cizího jazyka, ale aby se staly základem pro vaše zdokonalení, to lze zařídit těžko. Vždy totiž bude záležet jen na vás, zda si je otevřete nebo pustíte. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Geniální huliči
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies