Jak přežít stěhování?

Někteří si asi říkáte: “Lépe vyhořet, než se stěhovat”. Proč je tato hláška tak oblíbená? Vyhořet byste určitě nechtěli. Stěhování se dá v klidu přežít. Všechno se dá zvládnout. Jen nesmíte podcenit přípravu.

stěhování

 

Stěhováci - mistři svého řemesla

 

Víme, že stěhování zvládne každý i svépomocí, ale zkuste o tom popřemýšlet. Pokud si na pomoc přivoláte stěhováky, můžete si tak nejen ušetřit peníze, ale i svůj drahocenný čas. Ušetříte také svoje nervy, jenž máte podrážděné přípravou, balením i samotným stěhováním. Energii raději využijte na příjemnější věci.

 

Určitě byste to zvládli i sami, ale bude vás to stát více stresu, dřiny a také si můžete poškodit nábytek. Nemluvě o tom, že jsou některé věci těžké, tudíž riskujete i se svým zdravím. Oproti tomu stěhováci přijedou, rozložení nábytku jim nezabere moc času, pěkně vám všechno obalí a převezou kam jen budete chtít. Za to ty peníze rozhodně stojí.

 

S balením začněte brzy

 

Čím dříve začnete, tím se vystavíte menšímu stresu. Důležité je mít plán a samozřejmě se podle něj řídit. Pokud se tedy budete domlouvat se stěhovací firmou, můžete si u některých i vypůjčit krabice či přepravky. Některé společnosti to dokonce mají jako službu zdarma. Základní pravidlo balení je balit chytře a úsporně.

 

Zároveň se i zamyslete nad věcmi, které již nepotřebujete či dlouho nevyužíváte. Proč byste je měli balit s sebou, když už vám nejsou k užitku? Buď je můžete vyhodit nebo je někomu věnujte - můžete je dát třeba na charitu. Pokud se chcete zbavit nějakého nábytku, ale nechcete jej vyhodit, protože vám přijde ještě zachovalý, můžete jej i prodat do bazaru.

 

Na co byste neměli zapomenout?

 

  • Všechny smlouvy, které máte uzavřené na starou domácnost (internet, telefon a jiné), byste měli vypovědět.
  • Nezapomeňte zrušit i pojištění domácnosti. Rovnou si už můžete pojistit nový domov. Nikdy nevíte, co se může přihodit.
  • Abyste nepřeváželi ledničku a mrazák i s potravinami, zkuste zpracovat alespoň ty, co se mohou rychle zkazit.
  • Po nastěhování do nového domova nahlaste změnu trvalého pobytu ve svém zaměstnání, na úřadech (občanský průkaz, zdravotní průkaz pojištěnce, a další), také v bance a jednoduše všude tam, kde musí znát změnu vašeho bydliště.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Dragster – adrenalinová zábava pro chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies