Jak přežít dovolenou ve dvou

Dovolená strávená se svou drahou polovičkou může být příjemným zážitkem na celý život nebo také příčina hádek či dokonce rozchodu. Jak si společný čas užívat a ne jej jen přežívat?

Fotografie mileneckého páru, který si užívá plavání v moři

Dovolenou si dobře naplánujte

Abyste z dovolené nepřijeli otrávení, je rozumné si ji dobře naplánovat. Promluvte si oba o své představě odpočinku a nekývejte na všechno partnerce v domnění, že to tak bude lepší. Akorát si tak zaděláte na výčitky a hádky plynoucí z vaší frustrace. Pokud máte odlišné názory, snažte se naplánovat si takovou dovolenou, aby si každý přišel na své. Přítelkyně se například může opalovat a vy se potápět nebo podnikat výlety do okolí. Nedovolte, abyste se nudili! Právě z nudy do sebe páry začínají rýpat a zbytečně si tak kazit dovolenou.

Pozor na ubytování

Důslední buďte jak při výběru lokality, tak i ubytování. Výhled na silnici třetí třídy vám dokáže zkazit celý pobyt. V případě dovolené u moře si všímejte, jaká je vzdálenost hotelu od pláže. Vyplatí se také připlatit si za stravování – dovolená je přece o odpočinku a ne o tom, aby partnerka půl dne strávila u plotny.

Správné načasování vás ochrání před stresem

Ideální délka dovolené je dva týdny. Teprve po sedmi dnech se organismus aklimatizuje na nové podmínky a až od druhého týdne začíná samotný regenerační proces. Nesnažte se dovolenou si nadpracovat – vystavujete se tak zbytečně dalším stresům a pokud je to možné, naplánujte si ji tak, abyste na druhý den po příjezdu nemuseli do práce. Dlouhé cestování a výkyvy teplot jsou pro organismus vyčerpávající. Dopřejte si alespoň jeden den odpočinku, než se vrátíte zpátky „do reality“.

Dovolená je prověrkou vztahu

Zatímco normálně trávíte čas se svou partnerkou až po návratu domů z práce, na dovolené jste spolu najednou 24 hodin denně. Abyste ze sebe neměli ponorkovou nemoc, snažte se být tolerantní, neřešte maličkosti, které vám vadí. Neřešte na dovolené problémy ani práci, negativní energii pak přenášíte i na partnerku. Snažte se vypnout a odreagovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies