Jak přestat kouřit?

Jestliže patříte mezi ty, kteří vykouří denně více než deset cigaret a zapalují si do hodiny po probuzení, pak je vaše závislost na nikotinu poměrně silná. V takovém případě, bude těžké si od cigarety odvyknout, ale ne nemožné.

Fotografie muže, který si zapaluje cigaretu

Závislý či nezávislý na nikotinu?

Je opravdu velký rozdíl, jestli je člověk na nikotinu závislý či nikoliv. V případě, že není, může v podstatě přestat kouřit kdykoliv a jakkoliv. Ovšem člověk závislý na nikotinu, musí přestat v jednom okamžiku a navždy. Kdyby kouření jen omezoval, trápil by se, protože by měl méně nikotinu, než potřebuje a přitom by stále kouřil.

Jak přestat kouřit aneb jak ošálit nikotinové receptory

Závislost na nikotinu znamená pomnožení nikotinových receptorů v některých částech mozku. Tento počet se u kuřáka už nikdy nezmění, což znamená, že je může jen uspat. Ovšem jestli se kdykoliv v budoucnosti setkají se svou nikotinovou drogou – probudí se. Organismus během odvykání povzbuďte podpůrnými prostředky k detoxikaci organismu.

První tři měsíce bez kouření – peklo

Nejhorší jsou první tři měsíce odvykání. Ale toto skoro až peklo je možné překonat tak, že po tuto dobu budete užívat léky zmírňující abstinenční příznaky. Ovšem v tomto případě je důležité vlastní rozhodnutí, protože léky samy nezmohou nic.

Konec s kouřením - musíte mít motivaci

Abyste přestali kouřit, musíte mít motivaci. A věřte, že jich je víc než dost. Kuřáci nejčastěji udávají zdraví, mnoho „vyhozených” peněz, někteří dokonce zmiňují strach z impotence, vadící zápach či stárnutí kůže

Jak poznám, že jsem nekuřák?

Rozhlašovat o sobě, že jste nekuřák, můžete až tehdy, pokud jste bez cigarety vydržel půl roku, nejlépe však celý rok.

Pár rad pro odvykání

Určete si den odvykání

Sami si stanovte přesné datum, kdy s cigaretami úplně skoncujete. Od toho dne si už nesmíte zapálit ani jednu jedinou cigaretu. Tento den D by měl být dnem, kdy neočekáváte žádnou zatěžující situaci.

Vyhoďte všechno, co se týká kouření

Ihned se zbavte všech věcí potřebných pro kouření. Bez lítosti vyhoďte cigarety, zapalovače i popelníky.

Vyhýbjete se rizikovým místům i lidem

Alespoň první týden vašeho odvykání se vyhýbejte lidem, kteří nedokáží nekouřit. Také nenavštěvujte restaurace, bary apod.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies