Jak na samovyšetření varlat?

Možná vám to přijde trochu trapné, ale jestli nechcete o své rodinné klenoty přijít, neměli byste je ignorovat.

Herec Jeff Bridges sedící na pohovce

Hledání bulek v pytlíku plném...bulek

Zdroj: inspir-ion.comPokud se divíte, proč jsem namísto skutečných fotografiíí varlat použil ne úplně verná zobrazení, věřte tomu, že takhle je to lepší. Pokud si chcete udělat představu o tom, jak mají vypadat, podívejte se na vlastní. Vtip je v tom, že na pohled poznáte, že něco je špatně, až když už by bylo dost pozdě, takže by to stejně bylo k ničemu (jen by vás to znechutilo nebo polekalo). Když chcete zjistit, jak na tom jsou vaše zlatá vejce, použijte vlastní ruce, obě na jedno varle a pak na druhé. Asi vám nemusím říkat, abyste byli opatrní, protože důsledky neopatrného uchopení byste pocítili velmi názorně. Normální je, pokud jsou varlata celkem měkká a jemná, určtě by v nich neměla být žádná tvrdá tělíska. Stejně tak je pravděpodobné, že kdyby se v nich něco tvrdého nacházelo, bude s tím spojená bolest při zmáčknutí. Každopádně by obě varlata měla být na omak přibližně stejná, i když jedno rozhodně může být o něco větší. Velikost představuje problém pouze v případě, že je jedno z varlat větší, než by podle vás mělo být (tedy že se během relativně krátké doby podezřele zvětšilo). Stejně tak vás může na problém upozornit i změna barvy. Opět záleží na tom, jakou barvu by podle vás normálně vaš varlata měla mít. Určité změny barvy jsou ale normální v souvislosti s průtokem krve. Opět by problém představovalo především to, že jedno z varlat výrazněji změnilo barvu a druhé ne (přirozené změny velikosti nebo barvy varlat se obvykle projevují na obou varlatech najednou). A když už budete u toho ohmatávání, podobně si zkontrolujte radši i penis, i když předpokládám, že na ten asi co se týče ohmatávání tolik nezapomínáte. Takové kontroly má pak smysl provádět tak jednou za měsíc, protože vývoj rakoviny do zjistitelného stádia obvykle trvá nejméně několik týdnů.

 

Jen klid (a víte co v teple)

Zdroj: contrastingsounds.comI když je rakovina varlat samozřejmě reálnou hrozbou, a to i pro mladé muže, není důvod nijak zvlášť panikařit. Celková četnost případů za rok v naší republice je kolem 500, z nichž smrtelných je pouze něco kolem 40, to když se rakovina rozšíří do uzlin a do plic. Pokud je však odchycena předtím, než se stihne rozšířit z varlete, stačí postižené varle amputovat, případně ozářit nebo léčit pomocí chemoterapie. Vzhledem k tomu, že vám pak stejně zbyde jedno zdravé varle, nebude výrazně ohrožena ani vaše schopnost reprodukce (= dělání dětí). Tak se to například přihodilo slavnému cyklistovi Lancovi Armstrongovi a ten poté byl schopný zplodit dokonce ještě pět dětí, dvě z toho přirozenou cestou. Nejdůležitější je v případě zjištění nějakého problému (a to i v okolí varlat) nebýt zbytečně stydlivý a co nejrychleji navštívit lékaře, který provede ultrazvuk, aby zjistil, co přesně je dané tělísko zač. Může to být jen nějaký zánět, akné, bradavice způsobená papilloma virem, krevní výron či hematom v důsledku zranění a případně ještě něco vzácnějšího jako z Doktora House. A pokud máte náhodou nějaký psychologický problém z odnětím vašich mužných částí, věřte tomu, že vaše mužnost není tak důležitá jako váš život. Hlavně pokud je vám teprve třeba pětadvacet. Navíc kdo ví, co všechno za zázračné léčebné metody medicína v blízké budoucnosti vyvine. A konečně, chlapa nědělá jenom to, co má mezi nohama.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Profil: Yannick Noah
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies