Hennessey Venom GT

Americký úpravce Hennessey Performance se rozhodnul přetvořit britský Lotus Elise na ještě výkonnější supersport. Zajímá Vás výsledek? Představujeme Vám Hennessey Venom GT s výkonem 1200 koní.

Boční pohled na automobil značky Hennessey Venom GT

Představujeme Vám Hennessey Venom GT

Lehký sporťák Lotus Elise pocházející z Velké Británie si vzal na paškál americký úpravce Hennessey Performance a vytvořil z něj exkluzivní supersport s maximální rychlostí až 440 km/hod. Díky využití hliníku a uhlíkových vláken dosahuje hmotnost tohoto nového supersportu pouhých 1071 kilogramů. Kromě úctihodného výkonu a nízké hmotnosti, zaujme Hennessey také svým designem, jenž na první pohled vyzařuje dravost.

Co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou Hennessey Venom GT nalezneme osmiválec o objemu 6,2 litru (původně z Corvetty ZR1). Výkon standardní verze dosahuje hranice 720 koní (533 kW). Tím ovšem nabídka motorů nekončí. Hennessey Performance si pro své zákazníky připravil také 2 bi-turbo verze. První poskytuje maximální výkon 1000 koní (736 kW), druhá bi-verze dosahuje úctihodných 1200 koní (883 kW). O přenos výkonu na zadní kola se stará manuální šestistupňová převodovka Ricardo.

Nejvýkonnější verze tohoto supersportu zrychlí z 0 na 100 km/hod. za za 2,4 sekundy, z 0 na 160 km/hod. za 5,3 sekundy, z 0 na 241 km/hod. za 8,9 sekund a z 0 na 322 km/hod. za 14,3 sekund. Ručička tachometru se zastaví na magické hranici 440 km/hod. Takovou rychlost ukočírují pouze vysoce účinný brzdý systém - šestipístkové brzdiče Brembo vpředu a čtyřpístkové vzadu, patnáctipalcové uhlíkokeramické kotouče, programovatelný protiprokluzový systém, stavitelné tlumiče či pneumatiky Michelin PS2.

Dostupnost a cena

Americký úpravce Hennessey Performance plánuje upravit nanejvýš 10 Lotusů Elise na tento supersportovní kousek ročně. Na čtyři vozy Hennessey Venom GT již má firma závaznou objednávku. Jelikož se jedná o exkluzivní kousek, exkluzivní bude také cena – ta se bude odvíjet nejen od zákazníkem zvolené motorizace, ale také od množství zvolené výbavy. Cena nejslabší verze je stanovena na 600 000 amerických dolarů (444 863 Euro).

Představuje se Vám Hennessey Venom GT! Pokochejte se jeho krásou v naší fotogalerii a shlédněte video s tímto supersportovním bourákem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

S Teslou je sranda
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies