Heelys – jezdící boty

Procházíte se městem, najednou zvednete špičky obuvi a jedete. Ostatní na vás zírají jako spadlí z Marsu... Co tohle sakra je? No přece Heelys! Vychytané jezdící boty z odnímatelnými kolečky!

Fotografie zobrazující pánskou obuv při chůzi

Co je to Heelys?

Heelys jsou speciální boty se zabudovanými otáčivými válečky pod patou. Na první pohled nejde znát, že by byly boty něčím výjimečné – můžete v nich chodit po městě bez povšimnutí ostatních. Jakmile však zvednete špičku boty a přenesete tak váhu na zadní váleček, boty se rozjedou a vy stojíte a přitom jedete! Budete-li chtít přesedlat na normální boty, zvednutou špičku prostě jen vrátíte zpátky na zem a pokračujete v chůzi. Hellys, to je v doslovném překladu patování.

Kdy a kde můžete užít jezdící boty?

Heelys můžete používat kdykoliv kdekoliv. Je-li sníh nebo mokro, může kolečka z paty vyjmout úplně a díru zadělat zápatkou. Této funkce jistě využijí i studenti - mnozí učitelé jezdící heelery neradi na školních chodbách vidí. Heelys jsou stejně pohodlné jako jakékoliv jiné sportovní boty, takže v nich můžete bez obav chodit celý den.

Jak se jezdí v Heelys

Chcete-li se pořádně rozjet, přejděte ve svižnou rychlejší chůzi, zvedněte špičky a už se vezete. Brzdíte patou, zastavujete sesunutím špiček k zemi. Helling, tedy plynulé přecházení z chůze do jízdy a z jízdy do chůze, vyžaduje rovnováhu a trochu trpělivosti, stejně jako třeba když se učíte jezdit na kole. Po několika dnech už je to ale pro každého heelera (uživatele heelys obuvi) hračka.

Druhy Heelys

Existuje mnoho modelů těchto jezdících bot. Můžete si vybrat klasické heelys pro běžné denní nošení nebo speciální heelys, kterými můžete sjíždět různé trubky a zábradlí (tomuto ostřejšímu stylu jízdy se říká heelys aggressive). Heelys se vyrábí v mnoha typech i designech, takže si určitě vyberete.

V čem jsou Heelys lepší než in-line brusle?

Na in-line bruslích se můžete pohybovat rychle a pohodlně, ale velký problém je s jejich flexibilitou a skladností. Chcete-li jet například na in-linech do školy či do práce, musíte si vzít sebou náhradní obuv. S botami Heelys ji nepotřebujete. Heelys umožňuje jízdu i chůzi.

Heelys boty - cena a záruka

Běžná záruční doba na boty Heelys je 2 roky, při koupi přes internet v obchodě www.koloboty.cz je záruka prodloužena na 3 roky. Cena se pohybuje okolo 2000 kč.


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies