Havajská masáž - rituál ze srdce severního Pacifiku

Pokud jste někdy navštívili Havaj (případně jste alespoň viděli fotky), nejspíše vás zaujaly malebné pláže, majestátní příroda nebo překrásné tancující dívky.

Červeně zbarvená havajská pláž při západu slunce

Pokud jste někdy navštívili Havaj (případně jste alespoň viděli fotky), nejspíše vás zaujaly malebné pláže, majestátní příroda nebo překrásné tancující dívky. Toto nádherné souostroví v srdci severní části Tichého oceánu ale nabízí i věci, které lidské oko nevidí. Jednou z těchto věcí je rituál lomi-lomi - jedinečná masáž, která svérázným způsobem odstraňuje svalovou bolest a přispívá k detoxikaci organismu. Ten, kdo ještě havajskou masáž nevyzkoušel, o hodně přichází.

Léčí tělo i ducha

Podle učení prastaré havajské kultury má masáž lidského těla blahodárný vliv nejen na fyzické, ale také psychické zdraví masírovaného. Havajané totiž věří, že jsou jednotlivé schránky úzce propojeny - a masáž tak vedle fyzických potíží odstraňuje i ty psychické. V praxi to znamená, že havajská masáž stimuluje krevní oběh, zmírňuje svalovou bolest, detoxikuje organismus a navozuje harmonii těla i ducha (odstraňuje napětí a stres).

Roli hrají prsty, dlaně i lokty

Jestliže jste o havajské masáži nikdy dříve neslyšeli, nejspíše vás překvapí, že masér/ka k masírování vedle prstů používá také předloktí a lokty. Díky tomu pronikne hluboko do vašich svalů a příjemně uleví vašim zádům, stehnům, kyčlům, rukám, krku nebo šíji. Klienti obvykle havajskou masáž popisují jako velmi energickou, rytmickou a údernou, ale nemusíte se bát - masér/ka zavčasu pozná, pokud by vám intenzita masáže nevyhovovala, a vždy ji umě přizpůsobí.

Atmosféru dokresluje kokosová vůně

Tak jako pro většinu relaxačních masáží, i pro tu havajskou platí, že při ní důležitou roli hrají sluchové a čichové vjemy. Během masáže vám proto v salonu bude hrát příjemně uklidňující hudba, atmosféru opravdové Havaje pak dokreslí použití esenciálních olejů a kokosového mléka. Stačí zavřít oči, zhluboka vydechnout a nechat se unášet… na teplých mořských proudech doplujete až na překrásný tropický ostrov plný života, radosti a spokojenosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

I věda může být populární
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies