Gejša a její tajemství

Někteří se mylně domnívají, že gejša je prostitutkou. To ale není pravda. Skutečná gejša je společnicí především pro zámožné pány.

Gejša - synonymum krásy a inteligence

 

  • Gejša je považována za synonymum krásy a inteligence

 

Gejši jsou jedním z tradičních symbolů Japonska. Nenechte se zmýlit. Tyto křehké japonské umělkyně byly zoceleny tvrdým tréninkem. Jsou velice uznávanými ženami nejen od jejich solventních zákazníků, ale také i od samotných manželek klientů.

 

  • Na svém vzhledu si dávají záležet

 

Většina z nás ví, jak taková gejša vypadá. Bílý make-up je pro ni typický, dodává jejímu vzhledu tolik potřebnou dramatičnost a křehkost. Gejši mají složité účesy a na rtech vykreslené malé srdíčko. Ve společnosti se chovají vždy kultivovaně a tajemně. Nosí vyšívaná kimona, která jsou nesmírně drahá, a cupitají malými krůčky za svými movitými klienty.

 

  • Gejša je umělkyní srdcem i duší

 

V překladu znamená “gei” umění a druhá část “sha” se překládá jako osoba. Před tím, než se stanou profesionálními společnicemi, se učí zpěvu, tanci a hraní na různé hudební nástroje.

 

Aby byly dokonalými společnicemi, musí ovládat i plynulou konverzaci o čemkoli a navíc i v cizím jazyce. Pokud je to nutné, musí zvládnout konverzovat i o tématech na vysoké úrovni.

 

V minulosti se pro tuto “kariéru” některá děvčata nemohla rozhodovat dobrovolně. Bylo běžné, že byly děvčátka prodávány či odkupovány z rodin, aby je následně učili, jak se stát gejšou. Dnes je ale kladen důraz na svobodném rozhodnutí a oproti minulosti musí mít dívky úspěšně dokončenou povinnou školní docházku. 

 

Jejich cesta je obtížná a plná sebezapření, odříkání, musí mít pevnou vůli a nikdy nesmí ztratit chuť na sobě pracovat. Vzdělání gejši nikdy neskončí a jejich kariéra profesionální společnice bude trvat tak dlouho, dokud budou žádanými gejšami. Celý jejich život stojí na dvou pilířích - disciplíně a umění.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Madona Madridu – Penelope Cruz
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies