Garmish-Partenkirchen - zimní dovolená 2006/2007

Garmish-Partenkirchen známý též jako Ga-Pa je nejznámější lyžařské středisko v Německu. Pro obyvatelé České republiky je atraktivní zejména pro svou blízkost a dostupnost, a to nejen autem.

Fotografie lyžařského vleku

Garmish-Partenkirchen - zimní dovolená v olympijském středisku

Nejproslulejší německé lyžařské středisko Garmish-Partenkirchen leží 97 km severozápadně od Mnichova v Bavorských Alpách. Dějiště olympijských her disponuje skvěle vybavenými sjezdovkami, které jsou ideálním koloritem pro zimní dovolenou 2006/2007 (stejně jako třeba Vysoké Tatry).

Garmish-Partenkirchen - zimní dovolená kousek od hranic

Na svahy se můžete dostat vlakem, lanovkami, vleky nebo skibusy. Za hodinu je takto přepraveno kolem 33 tisíc milovníků jízdy na lyžích. Pro české turisty je atraktivní vzdálenost do Garmish-Partenkirchenu. Při cestě na zimní dovolenou 2006/2007 z Prahy zde dorazíte za nějakých pět hodin a většinu cesty nesjedete z dálnice, kde nezapomeňte dodržovat dopravní předpisy.

Garmish-Partenkirchen a zimní dovolená 2006/2007

Nejlepší podmínky pro lyžování jsou v Garmish-Partenkirchenu v zhruba v polovině ledna, ale v ideálním případě začíná lyžařská sezóna v listopadu a končí až v květnu. Můžete si tedy užít zimní dovolenou, i když v údolích se to bude vesele zelenat.

Hlavní areál je na ledovci při vrcholu Zugspitze, kde je plných 18 km sjezdových tratí.

Zimní dovolená 2006/2007 - sjezdovky i městský život

A propos, údolí. Jestliže se jsou jiná střediska odtržena od civilizace (ted od velkých sídel), Ga-Pa je poměrně velké město. Můžete se tedy klidně ubytovat v hotelu blízko centra a společně prožít zimní dovolenou nejen na zasněžených kopcích, ale také blízko tepu města.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Google +1 aneb jak se vám líbí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies