Fotíte si často “SELFIE”? Co to o vás vypovídá?

Tzv. “selfíčka” jsou vlastně unikátními fotkami sebe sama. Před pár lety se rozmohl tento fenomén a dodnes je velmi populární. Kdo občas nehodí nějakou tu selfie na sociální sítě, ten snad ani nežije.

Fotíte si často selfie? Co to o vás vypovídá?

 

Ale ne každý tomuto, dalo by se říct, šílenství propadl. Ještě stále mezi námi existují takoví, kteří ještě žádné selfie nepořídili nebo jen výjimečně. Fanoušci tohoto způsobu focení si pořizují selfíčka při zábavě s kamarády, při sportu, po sexu, v práci i ve výjimečných životních situacích. Zkrátka chtějí zachytit všechny krásné okamžiky jejich života.

 

Selfíčka si pořizují před zrcadle, pomocí natažené ruky nebo si vezmou na pomoc selfie tyč, ke které se telefon připojí. Nejprve byla častým znakem, který u selfíčka nesměl chybět, našpulená pusa. Později se přidaly i zvednuté prsty do “véčka”, jenž má význam vítězství (victory). Tento symbol však může znamenat i mír a v některých kulturách i urážku.

 

A právě tento prostý symbol může znamenat nebezpečí. Fotoaparáty v mobilních telefonech jsou čím dál více kvalitnější a pro zkušené hackery může být krádež otisků prstů velkou výzvou. Zvednuté prsty totiž k fotoaparátu směřujete svými bříšky, takže může dojít k odcizení vašich otisků. Bohužel na rozdíl od nějakého hesla či PIN kódu nejdou nijak změnit, proto když jsou odcizeny, tak už neexistuje cesty zpět.

 

Neumíte si bez “selfie” představit život? Přišel by vám bez nich nudný? Jenže právě takové fotografování sebe sama může někomu připadat sebestředné. Zvyšujete si tím své ego. Tyto snímky pak ukládáte na sociální sítě hlavně z toho důvodu, že toužíte po pozornosti a snažíte se nasbírat co nejvíce “lajků”. Tato činnost souvisí s narcismem a v některých případech je k zamyšlení, zda dotyčný/á netrpí nějakou psychickou poruchou.

 

Nepopíráme, že občas to nemůže být zábavné, ale dělat to neustále jen z touhy po tom, abychom si připadali “cool” a milováni, není pro naši psychiku zrovna to nejlepší. Je to něco podobného jako focení jídla. Úplně zbytečné a místo toho, abychom se najedli a vychutnali si ten pokrm, tak jej celé dlouhé minuty upravujeme, aby výsledná fotka opravdu stála za to. Děláte to jen proto, že chcete, aby vám ostatní záviděli?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies