Festivaly 2006 - Sziget Festival

Jste velkými hudebními fanoušky a nabídka tuzemských festivalů vás sice láká, ale není stále vyčerpávající. Nechcete jezdit tisíce kilometrů daleko, abyste viděli ty, kteří hýbou s hudební scénou? A už jste slyšeli o festivalu Sziget?

Fotografie publika z letního festivalu

Festivaly 2006 - Sziget - týdenní multižánrová koupel

Sziget festival je už několik let zřejmě největším festivalem svého druhu, který se pořádá v Evropě. Trvá celý týden a a jak už název napovídá, jeho hostitelem je pravidelně maďarské hlavní město Budapešť. Stejně jako má Praha své United Islands i Sziget přeložíte jako ostrov. Konkrétně se festival koná na ostrově Óbuda, který leží v severní části maďarské metropole.

Festivaly 2006 - nejen hudební zážitek

Letos začíná Sziget festival 9. srpna a potrvá až do příští středy 16. srpna. Kromě rocku, popu, metalu, world music, elektroniky, tanečních scén a dalších hudebních odnoží však na budapešťském ostrově narazíte i na divadelní soubory, filmové produkce nebo výstavy. K dispozici vám budou roztodivné sportovní a adrenalinové aktivity od bungee jumpingu po šachy(!) a samozřejmě taky diskotéky, rockotéky a další místa pro zakončení nebo naopak přivítání nového festivalového dne.

Festivaly 2006 - Sziget uspokojí každého

Ale středem pozornosti samozřejmě zůstavají koncertní pódia. Na tom hlavním můžete letos vidět kapely jako Franz Ferdinand, Living Colour, Ministry, Placebo, Radiohead, The Rasmus, Therapy? nebo The Gathering. Tvrdší nátury si příjdou na své na jiné scéně s Cradle of Filth, Cathedral, Evergrey, The Exploited, Fear Factory či Morbid Angel. Příznivci world music zase ocení Afro Celt Sound System, Boban Markovic Orkstar, Natachu Atlas a třeba bývalého „zepelina” Roberta Planta s kapelou The Strange Sensation.
Tento výčet je pouhým lehkým nahlédnutím do programu a to ještě organizátoři s mnoha interprety jednají.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Co si v kinech nenechte určitě ujít!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies