Fenix Automotive – supersport pod taktovkou Lee Nobleho

Fenix Automotive je exkluzivním supersportem, jenž vznikl díky britskému podnikateli a návrháři – Lee Noblemu. Pojďte se společně s námi podívat tomuto krasavci pod kapotu.

Fenix Automotive a jeho přední pohled

Fenix Automotive - tak trochu jiný supersport

V dnešním článku se podíváme podrobněji na novinku, která vznikla pod taktovkou Lee Nobleho (britského podnikatele a návrháře, který založil firmu Noble Automotive a také firmu Fenix Automotive, jenž má výrobu tohoto supersportu na starosti). Novinka nese příhodné označení Fenix Automotive. Čím zaujme? Nejen svým ryze sportovním designem, ale také jízdními vlastnostmi. O těch se dočtete níže.

Co ukrývá Fenix Automotive pod kapotou?

U Fenix Automotive si budoucí majitel bude moci vybrat ze dvou typů motorů. Prvním je vidlicový osmiválec LS3 koncernu General Motors o výkonu 480 koní, druhým je vidlicový osmiválec LS9 o výkonu 638 koní. Motor je umístěn ve střední části vozu, poháněna budou zadní kola. Samozřejmostí bude také šestistupňová manuální převodovka Graziano.

Zrychlení z 0 na 160 km/hod. zvládne 1200 kilogramů vážící Fenix během 7 sekund, ručička tachometru se zastaví na hranici 320 km/hod. K uočírování rychlosti budou sloužit keramické brzdy.

Výroba a testování v Jihoafrické republice

Fenix Automotive by se měl začít vyrábět a také testovat v Jihoafrické republice (přesněji v jihoafrickém Port Elizabeth). V prodeji by se měla tato novinka objevit v druhé polovině tohoto roku, Noble plánuje vyrobit pouhých 100 kusů, půjde tedy o limitovanou edici. Cenu Lee noble prozatím nezveřejnil. Nechme se tedy překvapit, jak moc si svého supersportovního krasavce cení. Spekuluje se o ceně okolo 2 až 3 miliónů korun.

Shlédněte Fenix Automotive v naší fotogalerii, kterou naleznete pod článkem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Recenze filmu Největší z Čechů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies