Džentlmeni jsou in – čím ji okouzlíte?

V poslední době jsou chlapi lehce zmatení – ženské vykřikují něco o emancipaci, nezávislosti a sexuálním obtěžování, ale když jim nepodržíte dveře, tak vám do nich schválně přiskřípnou nohu. Takže si v tom pojďme udělat jasno: I přes to, že si ženské (zdánlivě?) protiřečí, džentlmen u nich pořád boduje. I ta sebeemancipovanější intelektuálka roztaje jak sněhulák na Sahaře, když jí pomůžete do kabátu nebo s nákupem. Galantnost je pořád extra silná sváděcí zbraň, na to nezapomínejte. Ženské ji berou jako projev vaší pozornosti a respektu. Připravili jsme pro vás minikurs džentlmenství, který vás rázem posune do první sváděcí ligy.

Muž poklekl před ženou s kytkou v ruce, jenž ženě věnuje

Líbnutí ručky

Staromódní, říkáte Tak to vyzkoušejte. Schválně, kolik ženských vám ruku vyškubne a kolik se naopak potěšeně zapýří Aby celá akce proběhla zdárně, mějte na paměti:

• Skláníte se vy k ruce

• Rty jen symbolicky otřete o hřbet ruky

• Pro ty, kteří mají rádi výzvy: Velmi působivý je přitom pohled z očí do očí

polibek ruky

Dáma má přednost

Proto ji také přednostně pouštíte ke dřezu a vysavači… No, tak jsme lehce zažertovali a zpátky k tématu. Je samozřejmostí, že osobu ženského pohlaví přednostně pustíte do výtahu nebo do dveří. V úzké chodbě nebo chodbičce vlaku jste to vy, kdo zastaví a s úsměvem (o to srdečnějším, čím je dotyčná mladší a hezčí) necháte dámu projít.

dáma má přednost

Vstup do veřejných prostor

Tak tady předchozí pravidlo o přednosti neplatí. Naopak, při vstupu třeba do restaurace nebo do kina vcházíte první vy. Důvodem je jednak ujištění se o vhodnosti místa, jednak fakt, že takhle můžete okamžitě přiskočit k pokladně (v kině) nebo oslovit číšníka a nechat se uvést ke stolu.

muž a žena v restauraci

Usaďte ji

Zdárně jste dorazili do restaurace. Vybrali jste stůl a je čas se posadit. Lehce od stolu odstrčte židli a podržte ji za opěradlo, čímž dámu vyzvete k posazení. Vy se posadíte až jako druhý. U stolu přednostně nalévejte pití dámě, s objednávkou jídla počkejte, až si vybere z jídelního lístku a začněte jíst, teprve když jako první popadne vidličku.

usazení dámy

Po schodoch, po schodoch

A zpátky před dámu. Zaprvé jí, vy nemravové, nebudete čučet pod sukně, zadruhé, kdyby škobrtla, tak ji vaše mužná bedra spolehlivě zachytí.

po schodech jde jako první muž

Otvíráme dveře

Toto pravidlo vás tutově odliší od zástupu nevšímavých buranů. Správný džentlmen totiž dámě otvírá dveře (platí i o dveřích auta). V autě to funguje tak, že pokud nemáte model s elektrickým odemykáním, je žádoucí otevřít dveře alespoň zvnitřku (chcete-li ale obzvlášť zaimponovat, pak vylezte a otevřete je zvenku).

otvírání dveří

Na chodníku

Myslete na to, že ve dvojici kráčíte po vnějším okraji chodníku, tj. u vozovky. Nechcete přece, aby jí botky od Louise Vuittona ošplíchlo auto (váš oblek od Bosse bude muset tuto újmu vydržet).

chůze po chodníku

Lichotky

To už se pouštíme na tenký led. Nebuďte dvojsmyslný, naopak vhodně zvolená slova s ní udělají divy.

lichocení

Projevy pozornosti

Venku je chladno, a aby vám nezmrzla, tak jí přes ramena přehodíte vaše sako. Dáváte tak najevo, že dbáte na její pohodlí a že jste chlap, kterého trocha té zimy nerozhází. Skvěle funguje i pomoc při svlékání/oblékání kabátu. Připadá vám to teatrální I když z podobných gest máte husinu, vyzkoušejte.

muž pomáhá ženě ze saka

Iniciativa boduje

Nenechte ji tahat těžký kufr, krabici nebo bednu piv. Přiskočte jak kamzík a s úsměvem nabídněte pomoc. Asi se bude trochu cukat, ale vytrvejte. Uděláte dobrý skutek, potvrdíte svou pověst džentlmena a navíc je to i dobrý seznamovací prostředek…

muž pomáhá ženě se stěhováním

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies