Dovolená 2007 u moře - Srí Lanka

Srí Lanka neboli zelený drahokam, jenž se nachází uprostřed nádherných vod Indického oceánu. Je to ráj cestovatelů nabízející celou řadu atrakcí, písčitých pláží, palem a mnoho dalších přírodních krás.

Fotografie žen při sběru čajových lístků na Srí Lance

Základní údaje o Srí Lance

Oficiální název: Srílanská demokratická socialistická republika
Hlavní město: Kolombo
Počet obyvatel: 19 739 569
Rozloha: 65 610 km2
Měna: srílanská rupie (SL Re) = 100 centů
Úřední jazyk: sinhalština, tamilština

 

Dovolená 2007 na šťastném ostrově

 

Srí Lanku najdete na ostrově, jehož pobřeží je nízké, s korálovými útesy a na severu členité. Je to země s nádhernou a pestrou směsicí náboženství, kultur, etnických skupin i typů krajin.

 

Srí Lance se také říká šťastný ostrov a země smějících se lidí. Obklopí vás zde podmanivá vůně tropické vegetace a zářivé barvy. Smlouváte-li na trhu, usrkáváte čaj, obdivujete starověké památky, opalujete se nebo se jen tak potulujete po venkově, vždy se setkáte s milými a otevřenými lidmi.

 

Dovolená 2007 - víza a doklady do Srí Lanky

Turistické vízum do Srí Lanky se uděluje zdarma, a to při letu tam. Každý cestující se musí prokázat rezervací v hotelu a dostatečným množstvím peněz či šeků, jejíž minimální výše je 30 dolarů na osobu na jeden den.

Pokud do Srí Lanky jedete za jiným než turistickým účelem, musíte zažádat o vízum na velvyslanectví Srí Lanky ve Vídni.

Na co si dát na Srí Lance pozor

Zdravotní rizika

Snad největším nebezpečí, které vám na Srí Lance hrozí, je možnost nákazy malárií. Proto je dobré se před vaší dovolenou preventivně očkovat - proti tyfu, dětské obrně, tetanu, meningitidě, hepatitidě typu A, vzteklině, neštovicím, choleře a žluté zimnici.

Další rizika

Do Srí Lanky nesmíte dovážet drogy, pornografickou a erotickou literaturu či indickou nebo pakistánskou měnu. Naopak z této země nemůžete vyvést zlato, stříbro, drahokamy, polodrahokamy, starožitnosti, narkotika, zbraně, munice, slonovinu, zvířata a rostliny.

Pokud do Srí Lanky pojedete se svou manželkou či přítelkyní, berte ohled na to, že je zde přísně zakázáno koupání nahoře bez!

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies