Dokonalý vzhled zaručí profesní úspěch?

Jak rozlišit elegantní oblečení pro soukromé nebo pracovní účely od oblečení klasického? Dnes panuje, co se týče pravidla stylů oblékání jistá benevolence, která ovšem mnohé uvádí do rozpaků. Stává se, že nevíme jaké oblečení zvolit pro konkrétní situaci.Poradíme Vám!

Americký zpěvák Ne-Yo na své propagační fotografii

Originalita a extrémní módní styl

Extrémní módní styl se určitě do zaměstnání nehodí, pokud tedy nejste hvězda showbyznysu, nepropagujete módu či nepracujete pro módní časopis a televizní program zabývající se módou. Extrémním stylem oblékaní můžete odradit nejen svého šéfa, ale také zákazníky. V extrémním modelu výrazných barev ve spojení s náušnicemi a módním účesem budete působit jako rebel bojující proti všemu. Vaši originalitu snad ocení pouze někteří shovívaví kolegové. Ale nebojte se, dnes už nehrozí, že by vás zaměstnavatel vyhodil z práce kvůli tomu, že se neoblékáte podle norem firmy. Většinou se budou snažit tyto rebelanty pomocí svých poradců přesvědčit ke změně.

Jak vypadat zajímavě?

Vypadat osobitě a zároveň nedráždit nadřízené je poměrně náročné. Namísto odvážných střihů a barev, sáhněte po obleku evropského stylu. Od klasických obleků se liší materiálem, barvou a vzorem. Oblek doplňte košilí s lehkým nádechem nějaké barvy. Dále volte kvalitní kravaty s netradičními vzory - i u kravat se vyhýbejte křiklavým barvám. Touto kombinací dosáhnete zajímavé, individuální image a především nikoho svým vzhledem neurazíte.

Doplňky podtrhující vzhled

Mezi velmi sledovaný doplněk patří náramkové hodinky. Dotváří celkovou image osobnosti. Styl hodinek by měl především ladit ke stylu oblečení, velkou roli hraje také značka hodinek. Celkový vzhled pokazí špatný výběr dioptrických brýlí. Naopak pokud zvolíte správný design brýlí, velice tím svůj vzhled podtrhnete. Důležitý je i výběr parfému a způsob jeho aplikace. Během dne nechceme vonět ani moc ani málo. Vhodné je vstoupit do mlhy vůně. Vstříkněte vůni před sebe a vstupte do ní. Parfém spadne na vlasy a oblečení rovnoměrně. Ač se to nezdá, celkový vzhled podtrhne také výběr pera. Do módy se opět vracejí pera plnící. Oblíbené jsou pera značky Parker, Cartier, Montblank a Voution.

Co si obléct na pracovní pohovor?

Oblečení, které si vyberete na pracovní pohovor, vám umožní vypadat tak, jak chcete aby vás viděli i ostatní. Vzhled by ovšem neměl potlačit vaši osobnost, měl by jí podtrhnout. Je důležité vypadat upraveně a svěže. Jistou volbou je tmavý oblek a společenské boty s tmavými ponožkami. Vždy se vyvarujte sportovní obuvi a výrazných barev. Jestliže nosíte dlouhé vlasy, doporučuje se vlasy sepnout. Samozřejmostí jsou zastřižené nebo oholené vousy. Pokud jste fanda náušnic, piercingu a tetování, raději se tyto ozdoby snažte ukrýt. Zvláště pokud se zajímáte o práci ve firmě, kde se očekává serióznost. Naopak pokud se ucházíte o místo, kde je potřeba velké kreativity, extravagance se hodí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Geniální huliči
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies