Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů má všechny esence prvních dvou dílů, které si diváci zamilovali, a ještě mnohem víc. Víc humoru, akce, neuvěřitelnou vizuální podívanou, a především kouzlo zvané 3D.

Snímek kresleného plakátu lákající na film Doba ledová 3

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů

(Ice Age: Dawn of the Dinosaurs)

Hrdinové z prostředí pod bodem mrazu se vrací, aby zažili další neuvěřitelné dobrodružství, tentokrát v příběhu nazvaném Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů. Nová “doba ledová” zavede hlavní hrdiny i diváky do ohromného podzemního světa dinosaurů. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, která je ostrým protipólem mrazivého prostředí z prvních dvou “dob ledových”.

Je to země nebezpečí, ohromných tvorů, rostlin pojídajících mamuty, země plná tajemných míst. Věčný smolař, prehistorický krysoveverčák Scrat má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte.

Mamuti Manny a Ellie očekávají první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se zase dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vajíčky. Šavlozubý tygr Diego řeší dilema, jestli se z něj po boku kamarádů nestává příliš velký měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury.

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů má všechny esence prvních dvou dílů, které si diváci zamilovali, a ještě mnohem víc. Víc humoru, akce, neuvěřitelnou vizuální podívanou, a především kouzlo zvané 3D. Autoři chtěli, aby se v každém “ledovém” díle filmové postavy ocitly v jiné situaci a musely čelit nečekaným výzvám.

“Vždycky jsme chtěli vidět, kam až můžeme postavy dostat,” říká Lori Forte, která v roce 1999 nápad s Dobu ledovou vymyslela a později produkovala všechny tři filmy. Režisér Carlos Saldanha, který natočil i druhý film s podtitulem Obleva vkládá do třetího pokračování největší ambice. “Hodili jsme totiž naše hrdiny, kteří znají jen dobu ledovou a tající dobu ledovou, do prostředí, které jim je naprosto cizí a oni nevědí, jak se mají chovat. Proto je tam čeká velké, neuvěřitelné dobrodružství.” A určitě to je taky legrace.

Doba ledová 3 - informace o filmové premiéře

USA – 2009; 20th Century Fox

Režie: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier

Hudba: John Powell

Hrají (v českém znění): Jiří Lábus, Zdeněk Mahdal, Ota Jirák, Kateřina Brožová

Doporučená přístupnost: přístupný

Žánr: animovaný/rodinná komedie barevný, český dabing/ titulky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies