Doba ledová 2 - veverka se vrací

Navázat na úspěch prvního vydařeného dílu je vždy prekérní situace. V případě Doby ledové by to dokonce mohl být oříšek. Ovšem pokud máte na ten oříšek zarputilou všehoschopnou krysoveverku, už se nestrachujte.
Kreslený snímek veverky z filmu Doba ledová

Doba ledová 2 - je Ti teplo, děvče?

Jednička Ice Age se stala filmem bezmála kultovním. V záplavě animovaných trháků si zřejmě nejvíce dokázala udržet rovnováhu mezi filmem, který přijmou děti i dospělí a ještě se k němu obě dvě kategorie rádi několikrát vrátí. Kromě toho, že je zde fůra postaviček, které si určitě oblíbí nejmenší ratolesti se v Době ledové vyskytuje spousta hlášek, jež s gustem zhltnou i odrostlejší. A především - ani Nemo ani Úžasňakovi ani lev, zebra, hroch a žirafa z Madagaskaru nemají to kouzlo, co v sobě skrývá pravěká veverka lopotící se za svým oříškem.

Doba ledová 2 - globální oteplování

Děj dvojky je možná ještě prostější než v prvním díle, ale nutno ocenit, že i přes toto omezení se tvůrci vypořádali s tímto pokračováním skvěle. Snad kromě muzikálové scény se supy ve filmu opět není ani jedno hluché místo (opravdu zpívající zvířata ve stylu zábavné show v sobotu večer po třiceti vteřinách nudí). Zvířatům žijícím bezstarostně pod velkou ledovou hrází tentokrát hrozí zaplavení. Všichni tedy včetně mamuta Mannyho, lenochoda Sida a tygra Diaga prchají do bezpečí. Než dorazí k lodi, která je má zachránit, stihne se Manny seznámit s poslední mamuticí Ellie, Sida málem rituálně shodí domorodí lenochodové do jámy plné ohně a Diego přemůže strach z vody.

Doba ledová 2 - samá voda

Nejvýživnějšími scénami však pro fajnšmekra zůstává veverčina snaha o zmocnění se oříšku, čímž mnohdy připomíná nebohého kojota, který s neúspěchem honil rychlonohou kukačku. Především skoku o tyči, která je přesně tak dlouhá (krátká), aby o centimetry nedosáhla na ledový výstupek, chybí už jen klasické svištění při pádu a obláček prachu kdesi o půl kilometru níže. Ale naprostým šokem je razantní vstoupení krysoveverky do děje a to přímo zásadním způsobem.

Doba ledová 2 - přemůže Sid Johna McClana?

I přes počáteční obavy se dá bez uzardění říct, že pokračování Doby ledové dopadlo nad očekávání dobře a že pokud se podaří poskládát podobně vypointované scény a smrtící gagy, nebál bych se ani dalšího dílu. Výhodou pro autory může být i fakt, že narozdíl od Bruce Willise, který se chystá vstoupit do své čtvrté Smrtonosné pasti, hrdinové Ice Age nestárnou a neberou miliónové honoráře. A stejně jako John McClane i krysoveverka přežila, takže se těším na Dobu ledovou, i když normálně bych sníh a mráz omezil na čtrnáct dní v roce.

Kdo nesnáší vodu?

Další z postaviček, které vás rozesmějí a už taky shlédly svět z filmového plátna je kocour Garfield, o kterém si můžete přečíst článek zde.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nové hry útočí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies