Dimora Natalia SLS 2 – nejexkluzivnější a nejdražší sedan na světě

V dnešním článku si představíme čtyřdveřový sedan amerického milionáře a milovníka aut - Alfreda DiMora. Jedná se o vůz Dimora Natalia SLS 2, jenž by se díky svému provedení a bohaté výbavě měl stát nejdražším sedanem světa.

Dimora Natalia a jeho prezentace ve městě

<!-- -->

Dimora Natalia SLS 2 - luxus především...

Exluzivita především... I tak by se dal zjednodušeně popsat plánovaný čtyřdveřový sedan amerického milionáře a milovníka aut - Alfreda DiMora. Ten v roce 1976 vytvořil luxusní automobil Clénet, v roce 1978 se také podílel na projektu retroauta Sceptre. I když název tohoto vozu není příliš exkluzivní, nenechte se zmást.

Karoserie vozu bude ručně vyrobena z patentovaných vulkanických materiálů Barotex, které předčí i takové materiály, jako je například karbon či kevral. Navíc je Barotex šetrnější k životnímu prostředí, nehořlavý a odolný vůči extrémním teplotám - ať už plusovým či minusovým.

U Dimory je díky kombinaci nízké hmotnosti a vysoké pevnosti použita speciální konstrukce karoserie D-Tek. Ta je přibližně o půl tuny lehčí než srovnatelná ocelová konstrukce.

Karoserie, která mění barvu podle okolní teploty

Dimera je exkluzivní také tím, že mění barvu karoserie podle teploty. Při vysokých teplotách se zbarvuje doběla, při nízkých teplotách se zbarvuje do modra a nebo do černa.

Interiér navržen speciálně pro snoby

Exkluzivní bude také interiér. Přední sedadla bude možné otočit směrem vzad, což oceníte zejména při autodýcháncích. Zadní sedadla budou navíc masážní. Ve voze nebude chybět ani stůl, bar, lednička na šampaňské, humidor na doutníky a držáky na nápoje, které budou nápoj ohřívat a nebo chladit.

Zajímají Vás jízdní vlastnosti?

O pohon Dimory se bude starat čtrnáctilitrový šestnáctiválec s výkonem 1 200 koní (882kW) při maximálním kroutícím momentu 1 220 N.m. Pohon bude přenášen na všechny 4 kola zároveň, samozřejmostí bude adaptivní odpružení. Díky vysoce modernímu vstřikování je zajištěno dokonalého spalování, katalyzátor byste tedy zde hledali marně. Více informací o jízdních vlastnostech Dimery jeho výrobce doposud nezveřejnil.

Bohatá výbava a jedinečný mp3 klakson

V základní výbavě Dimery nalezneme systémy nočního vidění, head-up displej, kamery sledující mrtvé úhly, senzor monitorující tep, tlak, teplotu a dech řidiče či LED osvětlení interiéru. O ovládání všech systémů se bude u tohoto vozu starat 60 řídicích jednotek. Bohatá bude také multimediální výbava - PC, TV monitory, atd. Dimera bude mít jako první na světě klakson, kde si můžete sami nahrát melodii, která se Vám líbí. Poslouží k tomu flash paměť o velikosti 256 MB a 150-ti wattový reproduktor, který je schopen produkovat zvuk do 110dB.

Limitovaná edice a navíc za 2 000 000 euro

Je jasné, že dle výše uvedených údajů, se nebude v případě Dimory jednat o sériovou výrobu. Nejen, že bude tato luxusní limuzína dostupná pouze v pár kusech, navíc se bude cena za 1 vůz pohybovat okolo 2 miliónů eur, což je v přepočtu 38 miliónů korun. Hold, za luxus a jedinečnost se musí platit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies