Co byste měli vědět dřív, než se pustíte do podnikání?

Všechny začátky jsou těžké a zvlášť, co se týče podnikání. Pokud jste se rozhodli, že už nebudete pracovat pouze pro sebe a pro nikoho jiného, musíte se důkladně připravit. Jakmile totiž začnete podnikat, už se nezastavíte.

Co byste měli vědět dřív, než se pustíte do podnikání?

 

Práce vás musí bavit a naplňovat

 

Pracujete pro neschopného šéfa, který nezvládá svou práci a už vůbec není schopen udržovat si přehled o podřízených a jejich výkonu? Správný manažer či šéf by měl své zaměstnance umět motivovat a vést je k dobrým výkonům, které se pak prokážou ve výsledcích firmy.

 

A jestli pod takovým nepracujete a navíc nedostáváte ani zaplaceno tolik, kolik byste si zasloužili, můžete pro změnu vyzkoušet být sám sobě šéfem. Jestli si věříte a jste ochotni jít za svým snem, pak by pravděpodobně stálo za to, začít podnikat. K tomu je ale nutné mít zatraceně skvělý nápad, který má určitý potenciál.


 

Chcete mít svůj vlastní byznys? Nevzdávejte se

 

  1. Nejprve byste si měli vytvořit alespoň nějakou finanční zásobu, kterou byste si však měli nechat pro strýčka “Příhodu”.
  2. Určitě je také důležité, vytvořit si nějaký finanční plán do budoucna. Ten slouží k tomu, abyste mohli přesněji odhadnout, kolik peněz bude potřeba vložit do začátku a kdy vám začne vaše firma vydělávat.
  3. Zařiďte si podnikatelský účet. Vždy byste měli znát aktuální stav vašeho konta, abyste se mohli lépe a rychleji rozhodovat.
  4. Nemocenské pojištění je pro podnikatele dobrovolné, ale přesto jej nevyužívá příliš mnoho podnikatelů. Raději preferují nemocenské pojištění od komerčních pojišťoven či uzavřou životní pojištění. Popřemýšlejte o tom, co bude pro vás výhodnější.
  5. Kromě finančního plánu musíte mít vytvořený i plán obchodní. Musí obsahovat především cíl, detaily o výrobcích či službách, které hodláte poskytovat, informace o vaší společnosti a určitě se vyplatí zahrnout do obchodního plánu i své plány do budoucna.
  6. Ještě před tím, než dáte ve svém stávajícím zaměstnání výpověď, měli byste si vyřídit veškeré nezbytné papírování ohledně vašeho podnikání.
  7. Když budete odcházet z firmy, zkuste ji opustit v “dobrém”. Nikdy totiž nevíte, jestli se z vašich kolegů či nadřízených později nestanou vašimi obchodními partnery či zákazníky.
  8. Hlavně ze začátku vašeho podnikání si musíte stanovit rozpočet. Nemůžete hned investovat do všeho. Také vám to pomůže, abyste se lépe orientovali při následném odepisování z daní, protože některé obchodní výdaje budou jistě odečitatelné.
  9. Buďte připraveni na to, že občas v něčem selžete a uděláte chybu. V takovém případě se musíte snažit o to víc, abyste ji už neopakovali. Poučte se z ní a pokračujte neustále kupředu. Hlavně si pamatujte, že tím nejdůležitějším je mít přehled o celém procesu. Učte se za pochodu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Helmut Newton – umění, nebo porno?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies