Citroen C4 - neobvyklý vůz

Citroen C4 vás zaujme nejen svým netradičním designem, ale bezesporu také svou poměrně nízkou spotřebou a dobrými jízdními vlastnostmi, které jsou úměrné ceně, za kterou je Citroen C4 prodáván na českém trhu.

Osobní automobil Citroen C4 a jeho prezentace ve venkovním prostředí

Citroen C4 a jeho design

Citroen C4 má velmi zvláštní a velmi netradiční design, přesto je velmi zajímavý. Z předního pohledu vás zaujme u Citroenu C4 nové řešení továrního znaku Citroenu, který zabírá celý prostor mezi čelními světly. Dalším jasným znakem jsou samotné podlouhlé a zalomené světlomety (samonatáčecí bi-xenonové světlomety, plnící funkci potkávacích i dálkových světel, zaručují optimální rozprostření světelného paprsku v zatáčkách), zasahujících až hluboko do blatníků. Zadní světla mají vertikální uspořádání.

Systém AFIL - zvyšuje vaši bezpečnost při cestách

Novinkou u Citroenu C4 je systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu (AFIL). Systém na dálnicích a rychlostních silnicích detekuje přejetí dělicích čar, které není doprovázeno aktivací směrových světel. Tento systém vás upozorní jemnými vibracemi sedadla, na té straně, na které bylo zaznamenáno přejetí jízdního pruhu, bez aktivace světel.

Citroen C4 – vysoký komfort jízdy

Citroen C4 vám zajistí vysoký komfort jízdy. Pro hatchback s benzínovým motorem 1,6 je nabízena alternativa v podobě čtyřstupňové automatické převodovky se sekvenčním ovládáním. Ostatní verze citroenu C4 mají pětistupňovou manuální převodovku. Výjimku tvoří dvoulitrový diesel, který je propojen s manuální šestistupňovou převodovkou.

Citroen C4 - kolik koní má pod kapotou?

Nabídka motorů u vozů Citroen C4 je hned od zahájení prodeje na českém trhu velmi bohatá. Tato nabídka zahrnuje čtyři benzínové agregáty (1.4i 16V 65 kW/90 koní, 1.6i 16V 80 kW/110 koní, 2.0i 16V 100 kW/138 koní a 2.0i 16V 130 kW/180 koní). Benzínový agregát 2.0i 16V 130 kW/180 koní je poprvé ve voze Citroen, ale pouze pro model C4 coupé. Z naftových verzí mohou zájemci vybírat ze tří moderních motorů HDi systému Common Rail druhé generace (1,6 16V 66 kW/92koní , 1,6 16V 80 kW/110koní a 2,0 16V 100 kW/138 koní.

Interiér Citroenu C4 zaujme na první pohled

Interiér nového Citroenu C4 je zcela orientován na řidiče a doslova jej integruje jako nedílnou součást vozu. Mezi nejzajímavější a nejneobvyklejší prvky interiéru patří bezesporu pevný střed volantu. Ten zůstává stále ve stejné poloze a otáčí se pouze jeho věnec. Jízdní informace jsou zobrazeny na moderním displeji ve střední části palubní desky. Displej propouští venkovní světlo, a jeho podsvícení je regulováno automaticky v závislosti na světelných podmínkách, displej je čitelný za všech okolností. Tvar čelního airbagu je díky konstrukci pevného středu volantu dokonale přizpůsoben anatomii těla řidiče. Volant s pevným středem obsahuje sdružené spínače pro pohodlné a bezpečné ovládání jízdních funkcí a doplňkových funkcí (například audiosystému, telefonu, navigace).

Zavazadlový prostor

Citroen C4 vás určitě překvapí prostorem za sedadly, umožňuje pohodlně uložit i rozměrnější věci, zavazadlový prostor pod přední kapotou nabízí dalších 100 l objemu. Hatchback má místo pro náklad o objemu 320 litrů, coupé 314 litrů.

Technické parametry

 

Citroen C4 1,6i

Motor řadový kapalinou chlazený zážehový čtyřválec 16V uložen vpředu napříč před přední nápravou
Počet válců 4
Objem motoru 1360 ccm
Nejvyšší výkon 65 kW/5250 (ot./min.)
Objem nádrže 60 litrů
Maximální rychlost 191 km/h
Zrychlení z 0 na 100 km/h 10,8 s
Spotřeba ve městě 8,7 l/100 km
Spotřeba mimo město 5,2 l/100 km
Pohotovostní hmotnost 1279 kg
Nosnost 520 kg
Délka automobilu 4260 mm
Šířka automobilu 1773 mm
Výška automobilu 1458 mm
Rozvor náprav 2608 mm

 

 

Hlavní výbava modelu Citroen C4

 

 

S bohatou výbavou Citroenu C4 budou jeho budoucí majitelé velmi spokojení.

 

 

  • pětistupňová manuální převodovka
  • tempomat s omezovačem rychlosti (jsou dodávány ve standardní výbavě pro celou modelovou řadu)
  • přední airbagy
  • samonatáčecí bi-xenonové světlomety
  • multifunkční obrazovka
  • detektor stavu tlaku v pneumatikách
  • palubní počítač
  • centrální zamykání s dálkovým ovládáním
  • 16" ocelová kola
  • kliky dveří v barvě karoserie
  • výškově a podélně stavitelný volant
  • antiblokovací systém ABS
  • systémy EBD (elektronické rozdělení brzdných sil)
  • systém EBA (elektronický brzdový asistent)
  • centrální zamykání s dálkovým ovládáním
  • přední elektrická okna
  • elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka
  • systém AFIL

Citroen C4 - cena

Citroen C4 coupé se pohybuje v cenovém rozmezí kolem 395 000 korun, hatchback 410 000 korun. Nejdražší ze všech verzí je Citroen C4 coupé s dvoulitrovým benzínovým motorem 130 kW, které stojí 655 000 korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Soutěžte s Vřískotem 4 o skvělé ceny
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies