Chlapi: Potřebujem něhu!

A je to tady. Výzkum, který boří mýtus o chlapech – kopulátorech, kterým jde čistě jen o sex a kromě něho je jim fyzický kontakt ukradený, ba dokonce je i obtěžuje. Přiznejte barvu, pánové – ono takové pomuchláníčko, sem tam huban nebo přitulení udělají setsakra dobře po těle. A zatímco sex si koneckonců obstaráte i vlastnoručně, už jste se zkoušeli sami objímat a líbat?

Fotografie dvojice, kdy muž drží ženu v ramenou a líbá ji na tvář

Rozbití jednoho mýtu

Sociologové z univerzity v Indianě už se na to nemohli dívat. Řeč je o klišé, že chlapům stačí jenom nějaké ty postelové prostocviky, zatímco ženské si potrpí na hodinové předehry a mazlení vůbec. Amerikáni proto sehnali asi tisícovku párů z různých zemí (kromě Ameriky třeba z Japonska, Brazílie, Německa aj.) a pořádně si je podali. A ejhle, všechno je jinak.

Šťastný dlouhodobý vztah

Jo, i takový prý existuje. Chlapi ho mají spojený s dobrým zdravotním stavem, schopností přivodit partnerce orgasmus a vzájemnými něžnostmi, tedy líbáním a mazlením.

Rozhoduje délka

Samozřejmě délka vztahu. Čím je totiž vztah delší, tím víc si ženská užívá „čistý“ sex, ke kterému nepotřebuje tuny něžností, zatímco chlapi se postupem času chtějí víc a víc tulit. Jestli jsou u vás líbačky a tulení na denním pořádku, tak si toho považujte – podle výzkumu jsou takoví tuliči až třikrát šťastnější než ti, kterým je tohle doma odpíráno.

Jak to vidí druhá strana

Výzkum taky ukázal, jak jsou na tom v delším vztahu ženské. Ke spokojenosti jim stačí kvalitní sex (slůvko „kvalitní“ nebrat na lehkou váhu), žádné další serepetičky jako líbačky a ochmatávání k tomu už nepotřebují. A důvod? Možná je za tím časový pres nebo mazlení s dětma, což uspokojí jejich potřebu dotyků. A ještě něco – podle studie byly se svým pohlavním životem nejspokojenější ženské po více než 15letém vztahu. Chce to zkrátka výdrž.

Sex na jednu noc – všechno je jinak?

Další borci, tentokrát z pensylvánské Albright College, potvrdili to, co už dávno víme: chlap má po sexu maximálně tak chuť na cigárko, panáčka nebo pivko a pak si hodit šlofíka, zatímco slečna má chuť si povídat a tulit se. A nezáleží na tom, jestli se znáte dva měsíce nebo je tohle vaše první (a mnohdy i poslední) noc.

Něhu si za prachy nekoupíš

Slečny, které za nějakou tu kačku, dolar nebo euro uspokojí vaše sexuální fantazie, byste mohli přehazovat vidlemi. Ale zkuste to na ně s hubanem. Narazíte. Ani nějaké to nevinné tuli tuli si nevyškemráte. Anebo možná vyškemráte. Ale asi zjistíte, že to není úplně vončo. Je to totiž stará, stokrát promrskaná pravda: často je lehčí mít s někým sex, než ho obejmout. Sex může být hodně neosobní. Pusa nebo objetí ne. Proto si važte toho, jestli na vás doma čeká někdo, kdo vás zulíbá a poobjímá (zadarmo!) - jste šťastný chlap!

Vy ostatní, kteří tohle doma nemáte, vysvětlete manželce, že právo na objetí je jedním ze základních lidských práv a je zakotveno v Manželské chartě, spolu s právem na teplou večeři, studené pivo a vlastní ovladač k televizi.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies