Chelsea - Petr Čech má nového (a drahého) spoluhráče

Andrej Ševčenko se poprvé výrazně prosadil v Dynamu Kyjev, které s ním v sestavě zaznamenalo zatím poslední větší mezinárodní úspěchy. Po úspěšném působením v dresu AC Milán ho ulovila anglická Chelsea. Ševčenko přestupuje za rekordní sumu.
Záběr na plnou tribunu fotbalových fanoušků AC Milán

Chelsea - lepší časy přišly s Abramovičem

Za vzestupem kdysi průměrného londýnského klubu stojí ruský miliardář Roman Abramovič. Ale není od věci připomenout, že ten místo nákupu hvězdných posil sázel ze začátku svého působení na hráče, kteří ještě nebyli ověnčení tolika úspěchy, ale přinejmenším ve svých původních klubech platili za tahouny anebo se v nich skrýval nesmírný talent, který potřeboval jen probudit. A tak se podařilo do Chelsea zlanařit vedle hráčů, kteří přitahují a baví fanoušky i tzv. nosiče vody, bez nichž ale správný velkoklub nemůže existovat. Jako příklad může fungovat slavný Real Madrid, jemuž nebylo platné ani angažovaní tak slavných jmen jako Beckham, Zidane, Figo nebo Ronaldo. Bez dělníků to nejde a to věděl i Abramovič.

Chelsea - od slibů ke skutkům

K potěše příznivců Chelsea se výkony klubu začaly zvolna zvedat. Nikdo z vedení klubu nesliboval okamžité získávání titulů, ale všichni si byli vědomi, že za případnými úspěchy musí stát jedině koncepční práce. A dále se nakupovalo. I když za pořádné cifry, ale stále se jednalo o velice kvalitní a především mladé a talentované fotbalisty, kteří by dali týmu perspektivu do dalších let. Při jednom takovém "výlovu" z evropských fotbalových rybníků uvázl v sítích Chelsea i český brankář Petr Čech. Čas ukázal, že to byla dobrá volba nejen pro něj ale i pro klub, který v něm získal gólmana světových kvalit. Stejně tak se ukázalo jako prozíravé rozhodnutí angažovat kouče vítěze ligy mistrů z roku 2004 - José Mourinha z FC Porto. Ten dokázal, že se dá ukočírovat i tým plný výrazných individualit.

Chelsea - zbývá dobýt Ligu mistrů

Po dvou triumfech v domácí ligové soutěži to vypadá, že Chelsea před příští sezónou usilovně zbrojí s vyhlídkou na získání vysněné trofeje v Champions League. Klub pokračuje v nákupu mladých, ale už zcela hotových hráčů, nedávno přišel z Feyenoordu Rotterdam Salomon Kalou. Ty pravé přestupové taháky si však Chelsea připravila do posledních dnů. Z Bayernu Mnichov se na britské ostrovy přesunuje mozek středové řady Michael Ballack a nyní přichází v její režii zřejmě nejdražší přestup v historii anglického fotbalu. Za 30 miliónu liber získala kanonýra milánského AC Andreje Ševčenka. Ten odchází do Londýna nejen ze sportovních důvodů. Za jeho odchodem je také třeba hledat skutečnost, že jeho manželka pochází z USA a chce, aby jejich děti žily v anglicky hovořící zemi.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejbizarnější náboženství světa
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies