Chcete změnu? Nechte si narůst plnovous

Vousy jsou opět symbolem mužnosti. V posledních letech jsou vousy jedním z nejžhavějších módních trendů. Muži s pěstěným plnovousem ženám připadají nesmírně sexy. Vousy si nenechávají narůst pouze lumbersexuálové, hipsters, grungers či mermeni. Tento módní trend se dostává do povědomí i ostatním mužům.

Plnovous je žhavým módním trendem.

 

Růst vousů

 

Než vám naroste plnovous, chvilku si počkáte. Počítejte ale s tím, že vám plnovous vlivem genetiky bohužel nemusí nikdy narůst. Vousy by vám měly růst rovnoměrně. Pokud tomu tak není, pak se prozatím pravidelně holte. Musíte být trpěliví. Určitě si nevypěstujete kvalitní vousy, když se jen tak z ničeho nic přestanete holit.

 

Jestli nevíte, jak vám rostou vousy, oholte si celý obličej a všímejte si, kde vám rostou rychleji. Až vám budou vousy růst na krku stejnou rychlostí jako ty na tvářích, tak už jste na plnovous připraven. Růst vousů se dá podpořit (urychlit) zvýšením hladiny testosteronu. Stačí jen intenzivněji cvičit - aerobní cvičení či posilování. Možná vám pomůže, když zvýšíte příjem vitamínu D.

 

Péče o pleť je zásadní

 

Než vousy začnou rovnoměrně růst, měli byste o svoji pleť pečovat tak, aby byla zdravá, nesmí být vysušená a nemělo by vás trápit akné. V případě, že byste potřebovali poradit, obraťte se na lékaře. Pomohou vám hydratační krémy a také speciální mycí gely.

 

Dočkali jste se a vousy už rostou rovnoměrně. Jaký je další krok? Oholte se dohladka. Pomůže vám s tím kvalitní žiletka, kterou seženete v obchodě s kadeřnickými potřebami. Holením kvalitní žiletkou dosáhnete dokonale hladké pleti. Pak už se neholte a nechte vousy přirozeně růst.

 

Jak zvládnout nepříjemné svědění?

 

Obrovské množství mužů si kvůli svědění nenechá nikdy narůst plnovous. Celé “svědící” období bude trvat přibližně 4 týdny, potom se už vousy zjemní. Do té doby vám doporučujeme krémy či oleje na přírodní bázi, které si s tímto problémem hravě poradí. Možná se svědění nezbavíte úplně, ale rozhodně to bude snesitelnější. Hlavně se obrňte trpělivostí, protože vám plnovous může růst 3 týdny, ale také i pár měsíců.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější tanečnice nahoře bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies