Chcete začít podnikat? Tak s chutí do toho!

Nejprve zapomeňte na všechny mýty, které se točí kolem podnikání. Pokud chcete opravdu podnikat, tak se spoléhejte hlavně na sebe. 

podnikatel

 

Existuje obrovské množství mýtů, díky kterým si říkáte, že byste nejspíš neuspěli. Nechceme podnikání na vlastní pěst nijak zlehčovat, ale je důležité si uvědomit, že “všechno jde, když se chce”. Ale nečekejte, že budete úspěšní ihned. Může se to stát, ale spíše jsou to výjimky. Tvrdou prací a trpělivostí toho jednou můžete dosáhnout.

 

Pokud jste se ještě nerozhodli, v čem byste chtěli podnikat, nezoufejte. Hledejte především v tom, co vás baví, naplňuje a co vám přináší radost. Tím, že si zvolíte něco, co vás bude bavit, získáte obrovskou konkurenční výhodu. Snadněji zúročíte své schopnosti. Nepouštějte se do něčeho, čemu nerozumíte nebo vám k tomu chybí zkušenosti.

 

O úspěšnosti svého podnikání rozhodnete také následným odlišením od konkurence. Dělejte to po svém. Buďte originální. Pokud nejste moc kreativní člověk, zkuste vylepšovat již fungující věci či služby. Udělejte si takový menší průzkum, o jaké služby či produkty se lidé nejčastěji zajímají, co jim ve městě chybí a podobně.

 

Mýtus č. 1 - Podnikání je složité!

 

Zapomeňte na “chytráky”, kteří se vám snaží vtlouct do hlavy, že byste se do podnikání neměli vůbec pouštět. Podnikatel nemusí být jen akcionář z Wall Street, který má pod sebou stovky zaměstnanců. Podnikatel je třeba i učitel na penzi. Podnikat se dá se vším a v každém oboru. Chcete být webový designér, majitel lesa nebo realitní makléř? Máte na výběr z mnoha možností. Stačí si jen vybrat a jít do toho “naplno”.

 

Mýtus č. 2 - Podnikání je snadné a zvládne ho každý!

 

Neposlouchejte ani řeči, že je podnikání naopak snadné a že má jen samé výhody. Podnikání vyžaduje talent, píli, trpělivost, pevné nervy, zdravý selský rozum a odvahu riskovat.

 

Mýtus č. 3 - Podnikání většina lidí chápe jako takové, o kterých psaly v knihách v letech 1980 - 1990.

 

Nenechte si do svého podnikání radit přednáškami od “odborníků”, kteří sami nikdy nepodnikali a umí o tom jen krásně povídat. Pokud si chcete zjistit pár informací z literatury, tak většina opakuje jen rady, které byly užitečné jen kdysi. Platili možná v letech 1980 - 1990, ale v dnešní moderní době, kdy ovládáme kouzlo internetu, jsou tyto rady většinou bezcenné. Spousta aplikací je již online a hlavně zadarmo. Většinu věcí si dnes zařídíme snadno a rychle. Dokonce si můžeme i jednotlivé služby a produkty rovnou na internetu porovnat a získáme tak vždy tu nejlepší nabídku.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Pravda o Amy Winehouse
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies