Česko hledá SuperStar 3

SuperStar se stala celosvětovým fenoménem. Vyhledávácí soutěž pěveckých talentů patří mezi nejsledovanější televizní pořady a ovlivňuje životy těch, kteří se dostávají do nejužšího výběru. Kdo bude vítězem letošní české SuperStar 3?

Fotografie ohňostroje ve tvaru hvězdy

Česko hledá SuperStar 1 – rok 2004

První ročník soutěže se stal nejsledovanějším pořadem v České republice. Provázela jím Laďka Něrgešová s Ondřejem Brzobohatým a v porotě zasedli Ondřej Hejma (předseda), Milan Herman (vydavatel a generální ředitel BMG), Gábina Osvaldová (textařka) a Ondřej Soukup (skladatel). Soutěžící měli příležitost projít konkurzy do úzkého výběru 100 nejlepších, ze kterého diváci vybrali nejlepší finálovou desítku.

SuperStar 2004 – Aneta Langerová

Do Top desítky se dostala Aneta Langerová, Šárka Vaňková, Martina Balogová, Petra Páchová, Veronika Zaňková, Sámer Issa, Tomáš Savka, Petr Poláček, Standa Dolínek a Julián Záhorovský. Historicky první českou SuperStar se stala Aneta Langerová. Získala 79% všech hlasujících diváků a porazila tak i poslední finalistku, Šárku Vaňkovou.

Hvězdná pěchota 2004 – Anička „dajdou”

Prvním generálem Hvězdné pěchoty se stala osmnáctiletá Anna Gleisnerová z Mladé Boleslavi, které dodnes nikdo neříká jinak než Dido (dajdou). Anička si pro svou interpretaci vybrala píseň od zpěvačky Dido a díky jejímu originálnímu a sebevědomému podání byl později natočen re-make této známé skladby.

Česko hledá SuperStar 2 – rok 2005

Druhý ročník soutěže byl o něco méně úspěšný než ročník první, moderátorka Laďka Něgrešová jej tentokrát uváděla s dřívějším moderátorem Snídaně s Novou, Petrem Holíkem. Předsedou poroty byl bývalý majitel sázkové kanceláře, Michal Horáček, dále v ní zasedala manželská dvojice Osvaldová + Soukup a pěvecký pedagog Eduard Klezla.

SuperStar 2005 – Vlastimil Horváth

Do semifinále Česko hledá Superstar 2005 se dostalo 12 soutěžících: Vlasta Horváth, Petr Bende, Gába Al Dhába, Míša Nosková, Ali Amiri, Janika Kolářová, Filip Jankovič, Klára Zaňková, Monika Šramlová, Kristýna Peterková, Michal Foret a Michal Hudček. Soutěž s přehledem vyhrál (73% všech hlasů) Vlastimil Horváth. Divácké srdce si získal nejen svým vynikajícím hlasem, ale také laskavým přístupem a srdečností vůbec.

Hvězdná pěchota 2005 aneb Stávka Dýdžejů

Generálem Hvězdné pěchoty se stal Štěpán Turek. Pobavil nejen diváky, ale i tehdejší porotu svou vlastní skladbou Velká diskotéková stávka, která je součástí jeho krátce na to vydaného alba Stávka Dýdžejů.

Česko hledá SuperStar 3 – rok 2006

V porotě soutěže Česko hledá SuperStar 3 zasedá zpěvačka Ilona Csáková, zpěvák Ondřej Hejma a jako předseda poroty pěvecký pedagog Eduard Klezla. Třetím ročníkem pořadu nás již neprovází moderátorská dvojice, ale jen jeden moderátor - Leoš Mareš (ovšem bez své kolegyně z Big Brother, Evy Aichmajerové).

SuperStar 2006 a dvacítka nejlepších

  1. Aleš Burket (19 let, Chomutov, student)
  2. Barbora Zemanová (16 let, Svojšín, studentka)
  3. David Spilka (20 let, Olomouc, student)
  4. Eliška Faicová (20 let, České Budějovice, studentka)
  5. Eva Krutáková (17 let, Břeclav, studentka)
  6. Jan Kříž (21 let, České Budějovice, student)
  7. Jaroslav Parci (26 let, Kopčany – Slovenská republika, barman)
  8. Karolína Pavlíková (18 let, Polička, studentka)
  9. Leona Černá (25 let, Jiřetín pod Jedlovou, studentka)
  10. Martin Ševčík (17 let, Kozlovice, student)
  11. Petra Hlávková (19 let, Brno, studentka)
  12. Robert Daniel (23 let, Malacky – Slovenská republika, absolvent konzervatoře)
  13. Roman Lasota (19 let, Český Těšín, student)
  14. Soňa Pavelková (15 let, Zlín, student)
  15. Tereza Najdekrová (20 let, Praha, studentka)
  16. Zbyněk Drda (19 let, Karlovy Vary)
  17. Michal Michalec (22 let, Mladá Boleslav, student)
  18. Barbora Opplová (20 let, Hradčovice, studentka)
  19. Jan Kopečný (17 let, Hrdějovice, student)
  20. Zuzana Vlčeková (24 let, Prievidza – Slovenská republika, studentka)

Hvězdná pěchota 2006 

Jasným kandidátem na generála Hvězdné pěchoty je slovák Ernest Lieskovec, který zaujal svým nevšedním až ehibicionistickým vystoupením s písní Tři čuníci od Jaroslava Nohavici.

Novinky soutěže Česko hledá SuperStar 3

Letošní ročník Superstar 3 je inspirován poslední americkou sérií a přichystal pro diváky řadu novinek. Na rozdíl od předchozích ročníků postoupilo do semifinále jen dvacet nejlepších zpěváků a zpěvaček. Během tří finálových večerů vypadne pět dívek a pět chlapců a takto vznikne semifinálová desítka. V prvním a druhém semifinálovém večeru Superstar 3 půjde o dvě dívky a dva chlapce. V posledním jeden kluk a jedna dívka. Soutěž opustí vždy ten, kdo dostane od diváků nejmenší počet hlasů.

Rozlučková píseň vyřazených v Superstar 3

Na rozdíl od minulých řad je semifinále rozděleno do tří večerů a každý soutěžící, který vypadne, musí zopakovat výkon, pro který nepodstoupil. Možná se tento postup zdá krutý, ale právě emoce, které v tuto chvíli vyplývají na povrch, činí soutěž emotivnější a zajímavější.

Pravidla soutěže Česko hledá SuperStar 3 v roce 2006

Čtvrtfinále Česko hledá SuperStar 3

Porota vybrala po několika kolech konkurzu dvacítku nejlepších. Z této dvacítky po třech hlavních kolech vypadne celkem deset soutěžících a deset jich zůstane. Top desítka pak postupuje do semifinále.

Semifinále Česko hledá SuperStar 3

Do semifinále soutěže postupuje deset soutěžících vybraných z předchozích čtvrtfinálových večerů. Každé další kolo bude mít charakter koncertu s vybraným druhem hudebního žánru. Stejně jako v předchozích ročnících nebudou chybět kostýmy, choreografie a hudební doprovod. V každém kole vypadne jeden soutěžící s nejnižším počtem diváckých hlasů.

Finále Česko hledá SuperStar 3

Ve finále budou o titul SuperStar roku 2006 bojovat dva nejlepší.

První čtvrtfinálový večer

Navzdory očekávání, že v soutěži zůstanou díky smskám pubertálních fanynek tzv. „modelky” a „modelové” se konal přesný opak. Soutěž opustila tato čtveřice: Michal Michalec, Barbora Opplová, Jan Kopečný a Zuzana Vlčeková. V případě vynikající zpěvačky Zuzany Vlčekové se však nejspíše jednalo o nedostatek sympatií ze strany diváků. Vyřazovací kolo potvrdilo touhu po opravdové SuperStar, která vyniká nejen krásou duše, ale především krásou v hrdle.

SuperStar 3 – jaké bude finále?

V sobotu 7. 10. 2006 a v neděli 8. 10. 2006 se pořadí soutěžících obrátí. V sobotu vystoupí dívky a v neděli chlapci. V pondělí se rozloučíme s dalšími čtyřmi semifinalisty.

SuperStar 3 – tipy na vítěze

Zatím největšími favoritkami je Barbora Zemanová a Tereza Najdekrová. Z chlapců patří mezi tipy na vítěze Roman Lasota a David Spilka.

Tereza Najdekrová - vítězka Superstar 3?

Z dosavadních výkonů Terezy Najdekrové je jasné, že tato dvacetiletá studentka má už se zpíváním nějaké zkušenosti. Tereza vystudovala populární zpěv na státní konzervatoři v Praze, dlouho zpívala ve sborech a několik let působí jako sólistka ve skupině ABBA World Revival. Se skupinou několikrát vystupovala v různých zábavných pořadech a zúčastnila se dokonce i finálových kol Česko hledá SuperStar 2004 jako jedna ze tří vokalistů, kteří doprovázeli soutěžící. Přes všechny tyto skutečnosti Tereza nevydala žádné své album, což je podmínkou pro přihlášení do soutěže.

Barbora Zemanová - úspěch v Superstar 3

Malá vzrůstem, velká hlasem. Taková je teprve šestnáctiletá studentka Barbora Zemanová. Písní Quietly od Guano Apes své vystoupení okamžitě zařadila mezi nejlepší prvního čtvrtfinále. Jejím vzorem je Aneta Langerová. Bude stejně jako ona další českou SuperStar?

Roman Lasota - bude on letošní Superstar?

Dvacetiletý student Roman Lasota z Českého Těšína zaujal svým hlasem porotu už na začátku. Má za sebou několik úspěchů se sborem a jeho pěveckými idoly jsou Craig David a Dan Bárta.

David Spilka - rocker v Superstar 3

Přestože Davidovi v divadle úplně vypadl text, dostal se do čtvrtfinále a dokázal lidem, že zpívat skutečně umí. Jeho rockový projev patřil mezi jeden z nejvýraznějších, možná i proto, že si jako jediný vybral českou píseň.

Výrazné osobnosti Česko hledá SuperStar 2006

Jan Kříž

Jednadvacetiletý přítel finalistky loňské SuperStar Míši Noskové studuje scénografii a tančí na hip hop. Právě jeho vztah s Míšou Noskovou otevírá spekulace o možné protekci v soutěži Superstar 3. Stačí však pozorně sledovat jeho profesionální projev a je jasné, že Honza žádnou protekci nepotřebuje.

Robert Daniel

Slovenský soutěžící Robert Daniel je bezesporu nejvýraznější osobností SuperStar. Jako jediný si troufl na píseň This love od Maroon 5 a porota jej přezdívá slovenským Tomem Jonesem.

Leona Černá

Mladší dvojnice Věry Špinarové zkoušela své štěstí už v minulém ročníku SuperStar. Do takto úzkého výběru se ale Leona Černá dostala až nyní. Její hlas je silný a pronikavý a vůle vyhrát veliká. Jak to asi vidí diváci?

Karolína Pavlíková

Osmnáctiletá kadeřnice a vizážistka Karolína Pavlíková na sebe strhuje pozornost především kreativními výtvory na své hlavě. Hraje na piano, na kytaru a saxofon a minulý rok se stala královnou svého rodného města Poličky.

Ewa Farná – skutečná SuperStar?

Podle některých odborníků je skutečnou SuperStar začínající zpěvačka jménem Ewa Farná. Její píseň Měls mě vůbec rád se už nyní dostává na přední příčky českých hitparád.

Kdo je Ewa Farná?

Ewa Farná hraje styl podobný punk-rocku nebo kytarového pop-rocku a je přirovnávána k první české SuperStar Anetě Langerové, ale i ke známé Avril Lavigne. Melodie skladeb je nenáročná a text jednoduše zapamatovatelný, ale hlasový projev je na teprve třináctiletou dívku opravdu pozoruhodný. Eva poslouchá Kelly Clarkson a Pink a závodně lyžuje za Ski Beskyd Velká Rača.

Biografie

Ewa se narodila 12. 8. 1993 v Ostravě, ale bydlí v Třinci. Profesionálně se začala věnovat zpěvu už na základní škole, kde ji k tomu přinutila učitelka hudební výchovy. Ewa se přihlásila na různé soutěže a s přehledem je také vyhrávala. Její největším úspěchem bylo první místo na Evropském festivalu v Polsku a první místo v polské televizní soutěži. Brzy si ji všiml producent Lešek Wronka, přidalo se rádio Evropa 2 a časopis Bravo a Ewina pěvecká kariéra byla odstartována.

Eva nebo Ewa?

Otázka, která se přímo nabízí. Ewa se píše s dvojitým v proto, že má částečně polský původ.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejmodernější vychytávky na vaše kolo
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies