Cenzura internetu - proč je v praxi tak velký problém?

Jelikož senát letos schválil zákon o přísnější regulaci hazardu, má teď plné právo zablokovat veškeré webové stránky s nepovoleným hazardem. Tento návrh zákona však povede nejen k cenzuře internetu, ale také k jeho zdražení. Co si o tom myslíte vy? Je cenzura internetu správná?

Cenzura

 

Kdo ale takové stránky bude označovat za tzv. “nepovolený hazard”? Samozřejmě, že vláda skrze své úředníky ministerstva financí. Jenže jde pořád ještě o objektivní rozhodnutí? Nebo jde o prosazování subjektivních názorů? Můžeme se ale uklidnit, prozatím to s cenzurou internetu tak horké opravdu není. V praxi jí totiž stojí v cestě spousta problémů.

 

Cenzura internetu je sama o sobě zapeklitá věc

 

Háček, přesněji řečeno obrovský problém, tkví v tom, že blokování internetových stránek není tak snadno realizovatelné. Existují totiž možnosti, díky kterým se tomu můžete vyhnout. S nimi tomu dokážete předejít. Další možností, jak by mohly příslušné orgány postupovat, je donucení poskytovatelů připojení k internetu, aby své internetové stránky cenzurovali ze “své kapsy” čili na vlastní náklady.

 

A kromě toho je cenzura internetu vlastně bezprecedentním rozhodnutím, což znamená jediné - můžeme se těšit na možná nikdy nekončící seznam dalších zakázaných internetových stránek.

 

Čína například zvolila přímočarý způsob a tak spustila firewall, jenž má jediný úkol. Tím je kontrola veškeré internetové komunikace - příchozí i odchozí. Avšak nějaká ta chybička se jim tam vloudila a bohužel (naštěstí?) jim nefunguje tak, jak by vlastně měl. A nemyslete si, že o tom Číňané nevědí. Ti jsou skvěle informování a prozatím se tomu snaží vychytat veškeré “mouchy”.

 

Rusko si z řešení Číňanů vzalo ponaučení a proto se “vyzbrojili” širokou škálou nejrůznějších propagandistických nástrojů. Tyto nástroje mají lidem nabídnout objektivní veřejný náhled na danou věc. V konečném výsledku má být obyvatelstvo tak vzdělané, že zvládne rozlišovat informace, které se týkají propagandy, od těch ostatních.

 

No, tak uvidíme, jak si s tím naše vláda poradí a hlavně jaký to všechno bude mít důsledek především pro nás - internetové uživatele.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Lily Allen – rebelka, která si sáhla na dno
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies