Cena tiskárny nehraje roli

Pokud se bavíme o tiskárnách do 5 000 Kč, neznamená vyšší cena vyšší přidanou hodnotu, kterou byte dokázali ocenit. Mnohem důležitější je cena spotřebního materiálu (náplní) a spotřeba tohoto materiálu ze strany tiskárny.

tiskárna

Jak zjistit, jakou má tiskárna spotřebu?

 

Tento údaj si lze vypočíst z údajů uvedených na obalu barevných náplní či v popisku náplně uvedeném v e-shopu www.tisknulevne.cz. Spotřeba tiskárny je komunikována jako počet stran, které lze danou náplní vytisknout při 5% pokrytí stránky o formátu A 4, viz ukázka níže.

 

 

Příklad komunikace spotřeby inkoustu

 

 

Sami si pak můžete spočítat, jaké budou Vaše celkové náklady na tiskárnu (tj. kupní cena + spotřební materiál) v průběhu příštích let.

 

Originální vs. neoriginální?

 

Samozřejmě, cartridge si můžete naplnit doma inkoustem, případně také můžete kupovat tzv. neoriginální náplně. Toto řešení má však hned několik nevýhod:

 

  • zvyšujete riziko poškození tiskárny
  • nekvalitně naplněná cartridge má menší výtěžnost (tj. uspoříte méně, než se na první pohled zdá)
  • nekvalitně naplněná cartridge má často za následek zhoršenou kvalitu tisku

 

Při výběru tiskárny se tedy příliš nespoléhejte na to, že náklady na spotřební materiál srazíte neodborným zacházením (to se Vám sice může podařit, ale má to svá úskalí, viz níže).

 

Alternativní!

 

Pokud hledáte způsob, jak snížit náklady na tisk a zároveň nechcete dělat kompromisy v kvalitě, nabízí se Vám tzv. alternativní náplně.

 

Ušetřit můžete až 60 % v porovnání s originálními náplněmi, přičemž kvalita tisku a výtěžnost náplně je shodná. Navíc, k alternativním náplním značky Tisknulevne.cz získáte pojištění proti poškození tiskárny a telefonickou podporu zdarma.

 

 

Porovnání originálních, alternativních a neoriginálních náplní

 

Správný postup?

 

Vyberte si zařízení, která odpovídají Vašim technickým požadavkům, na webu Tisknulevne.cz si následně spočítejte, jaké jsou náklady na tisk těchto tiskáren při použití alternativních náplní. Pak již zbývá seřadit si priority (funkčnost vs. cena) a vybrat si tiskárnu, která nejvíce odpovídá Vašim představám.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Driftováni aneb k cíli zásadně šejdrem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies