Brainstorming - jak na to

Kromě vystupování na veřejnosti a oficiálních jednání s obchodními partnery se v každé firmě denně uskutečňuje spousta neformálních setkání, která jsou důležitá pro komunikaci a zlepšování společnosti. Jednou z neformálních událostí je i brainstorming.

Fotografie zobrazující poradu ve firmě

Brainstorming - síla malého nápadu

Kouzlo brainstormingu spočívá v tom, že se zde může i nepatrný zdánlivě bezvýznamný nápad dovést do olbřímích rozměrů. Nejdůležitější na těchto neformálních schůzkách je chrlit nápady, byť by se zdály absurdní a přitažené za vlasy. Při následné diskusi se totiž tyto přehnané vize mohou obrousit až do takového tvaru, který přinese firmě prospěch.

Brainstorming - mějte čistou hlavu

Dalším důležitým faktorem pro brainstorming je přijít na toto setkání nezatížený žádnými problémy. Prostě na pár desítek minut vypnout. Čím více si dokážete zachovat při vymýšlení nápadů odstup, tím lépe.
Právě skutečnost, že do diskuse se zapojují i lidé, kteří nejsou úplně zainteresováni do vaší práce, vám může umožnit získat inspiraci pro vlastní zlepšování.
Neohrnujte nos nad názory spolupracovníků, kteří jsou v hierarchii níže. Právě jejich pohled může být právě ten nejméně zkreslený a nejvíce se dotýkající reality.

Brainstorming - typ neformálního setkání

Při brainstormingu, ale i dalších firemních setkáních by měla panovat uvolněnější atmosféra než při jednání s obchodními partnery. Účastníci by neměli cítit důležitost okamžiku, neměli by mít strach sdělit své názory.
Ti, co podněcují diskusi, by se měli chovat přirozeně a otevřeně. Chování, gesta i tón hlasu by měly mít přátelskou podobu, každým svým krokem nabízejte dialog, pokud hovoříte, nebuďte strnulí, ale ani přehnaně bujaří. 
Když naopak posloucháte, věnujte mluvčímu veškerou svou pozornost. Dívejte se na něho, i když s jeho názory nesouhlasíte, nepřerušujte ho a nedávejte najevo, že jeho řeč není podle vašeho gusta. Třeba právě tento protichůdný názor může rozpoutat názorový střet, na jehož konci vás čeká geniální nápad.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Jiří Grossman, král českého humoru
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies