Black Eyed Peas

Black Eyed Peas je americká hip-hopová skupina pocházející z L.A. Vznikla v roce 1992, ale nezůstali v původním složení. Zemřela jim totiž členka a až o několik let později se k nim přidala Fergie...

Fotografie hudební skupiny Black Eyed Peas

O skupině Black Eyed Peas

Skupina vznikla roku 1992 v Los Angels. V té době se jednalo o skupinu ve složení William, Eazy-E, Apl.De.Ap a Taboo. Ovšem oficiálně nevydali ani jedno CD, jednoduše zpívali pro radost, ale i tak je pouliční publikum milovalo. Ránou byla smrt Eazy-E, který zemřel na AIDS. Skupina Black Eyed Peas to nesla těžce a až v roce 1998 vydali své první CD s názvem Behind The Front. Na něm byli jejich první komerční hity i se super písní Karma.

 

Zlom v jejich kariéře nastal roku 2002, kdy se k Black Eyed Peas přidala Fergie – v té době neznámá holka, která byla zklamaná, jelikož se neprosadila se svou dívčí skupinou.

 

 

Black Eyed Peas natočili fenomenální CD Elephunk s mega písní Where is the love?, na kterém se podílel i Justin Timberlake. Díky tomuto songu se Black Eyed Peas stali funky-hip hopovými hvězdami.

 

 

Přišli další super hity, jako Hey Mama, Shut up a Let’s get is started – původní verze této písně byla Let’s get retarded, ale některá TV a rádia jí odmítly vysílat, protože v textu jde o výsměch ke skupině lidí.

 

 

Něco málo přes rok skupina pracovala na dlouho očekávaném CD Monkey Business. Ovšem než vyšlo samotné album, tak se na pultech obchodů objevila singlová pecka Don’t punk with my heart. Monkey Business nezklamalo a z prvního singlu byl velký hit. Poté přišla písnička Don’t lie a My Humps.

 

Něco o členech skupiny Black Eyed Peas

Fergie

Jméno: Stacy Ann Ferguson
Datum narození: 27. 3. 1975
Kariéra: ve svých devíti letech hrála v americkém seriálu pro děti Kids Inc. Jakmile objevila svůj hudební talent, založila se svými kamarádkami dívčí kapelu Wild Orchid. Po dvou albech tuto kapelu opustila a přišla k Black Eyed Peas.

 

 

Apl. De. Ap.

Jméno: Allan Pineda-Lindo
Datum narození: 28. listopadu 1974
Hobby: breakdance

 

Will. I. Am

Jméno: William Adams
Datum narození: 15. března 1975
Hobby: psaní písní, breakdance

 

 

Taboo

Jméno: Jimmy Luis Gomez
Datum narození: 14. července 1975
Hobby: takewondo, breakdance

 

 

Album Elephunk

 

Album bylo vydáno v roce 2003 a jak už samotný název napovídá, vypůjčuje si asi každý element z funku. Toto funkovo-hiphopové-popové CD obsahuje i mega hit Where is the love? Alba Elephunk se prodalo přes 10 miliónů a u nás i na Slovenku je platinové.

 

Elephunk bylo nominováno na 4 Grammy a z toho 1 získali. Oceněno je i několika cenami MTV.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry útočí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies