Aston Martin V12 Vantage

Představujeme vám novinku od firmy Aston Martin - V12 Vantage. O jeho kvalitách se můžete přesvědčit osobně, 23.května se objeví na startovní čáře 24hodinového vytrvalostního závodu v Nürburgringu.

Aston Martin V12 Vantage a jeho vizuální prezentace

Aston Martin V12 Vantage – již brzy na scéně!

Již nyní se můžeme těšit na novinku od známého britského výrobce Aston Martin, která byla představena v březnu na ženevském autosalónu. Jedná se o nový model Aston Martin V12 Vantage, který by se měl dostat do sériové výroby. Pojďme si toto sportovní vozítko prozkoumat podrobněji.

Exkluzivní design

Novinka překvapí nejen skvělými jízdními vlastnostmi, ale také luxusním designem, pro který je charakteristický nízký profil a propracované linie. Od svého předchůdce (V8 Vantage) se liší pouze jinými nárazníky, větším spoilerem vpředu a difuzorem vzadu, kapotou s odvětráváním, jinými koly a koncovkou výfuku.

Tento sportovně laděný vůz má vnější rozměry 4380×1865×1241 milimetrů, váha vozu se pohybuje okolo 1680 kilogramů (motor je o 100 kilogramů těžší, než u jeho staršího bratra V8 Vantage, ovšem díky celkové přestavbě interiéru a rozložení hmotnosti mezi nápravy v poměru 51:49, je rozdíl snížen na pouhých 50 kilogramů).

Za zmínku stojí 19-ti palcové kola s pneumatikami Pirelli P Zero Corsa o rozměrech 255/35 ZR19 vředu a 295/30 ZR19 vzadu. Novinka také překvapí poměrně velkým zavazadlovým prostorem.

Aston Martin V12 Vantage - jízdní vlastnosti

V12 Vantage ukrývá pod kapotou šestilitrový vidlicový dvanáctiválec o výkonu 380 kW (517 koní), nejvyšší točivý moment činí 570 Nm. Z 0 na 100 km/hod. zrychlí za 4,2 sekundy, nejvyšší rychlost je 305 km/hod. Díky karbonovým, ventilovaným brzdám o rozměru 398 mm je zastavení dokonáno během okamžiku.

Před sériovou výrobou čeká Aston Martin V12 Vantage zátěžový test

Firma Aston Martin chce tento vůz vyzkoušet v těch nejnáročnějších podmínkách, jaké mohou nastat, ještě před tím, než budou první V12 Vantage dodány zákazníkům (předpokládá se podzim tohoto roku). Pro zajištění exkluzivity tohoto vozu se ročně vyrobí pouze 300 až 500 kusů. Oficiální cena prozatím nebyla stanovena.

Aston Martin V12 Vantage ve vytrvalostním závodu v Nürburgringu – těšte se!

Výrobci Aston Martinu se rozhodli, že svůj trumf odzkouší se vším všudy. Upravená verze Aston Martin V12 Vantage se tak objeví 23.května na startovní čáře 24hodinového vytrvalostního závodu v Nürburgringu. Máme se tedy rozhodně na co těšit. Květnový vytrvalostní závod je možné sledovat na německém televizním programu N24.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Co si v kinech nenechte určitě ujít!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies